Održano predavanje „Pravilna prehrana rekreativaca“ u sklopu EU projekta Đir po Puli

PODIJELI
13 / 04 / 2021

U sklopu projekta "Đir po Puli" održano je još jedno predavanje za roditelje na temu "Pravilna prehrana rekreativaca". Predavanje je održao Alan Čače iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije za 56 sudionika putem web platforme Zoom.

„Nakon što smo održali predavanje o važnosti tjelesne aktivnosti, na ovoj radionici govorili smo o važnosti pravilne prehrane koja treba biti umjerena, uravnotežena i raznolika uz dovoljno unošenje tekućine u organizam i kvalitetan san“, rekao je Čače naglasivši kako je provedena i anketa s ciljem utvrđivanja kvalitete konzumiranih obroka i učestalost upotrebe dodataka prehrani.

Već 14. travnja na rasporedu je sljedeće predavanje s temom: Skriveni izvori soli, šećera i trans masti u svakodnevnoj prehrani. O zabludama i mitovima o prehrani bit će riječi 20. travnja, a 27. travnja tema predavanja je pravilna prehrana školske djece.

 

Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije od rujna 2020. godine provode projekt “Đir po Puli” bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt ima za cilj promicati zdrave navike djece predškolske i školske dobi te utjecati na svijest o zdravoj prehrani uz praktične primjere i niz drugih aktivnosti poput hodanja za građane. Rezultati projekta doprinose prevenciji razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva uslijed prekomjerne konzumacije soli i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 500 tisuća kuna, a provodi se do ožujka 2022. godine.