Novosti

15/06/2015

Dani performansa Varaždin u Puli

U ponedjeljak, 15. lipnja 2015. s početkom u 19 sati u Dvorištu zgrade Admiraliteta, Riva 8, Pula (ulaz preko puta zvonika Katedrale, trg Sv. Tome) održat će se manifestacija pod nazivom Dani performansa Varaždin koju drugu godinu zaredom organizira Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Galerijskim centrom Varaždin i Gradom Pula.

Etablirana međunarodna manifestacija Dani performansa Varaždin ove godine doživjela je i svoje četrnaesto izdanje, a kao i prošle, svojevrsna repriza programa u nešto skraćenom obliku biti će predstavljena pulskoj publici uz dodatak domaćeg performansa kojeg će izvesti čurica Ciganović i Šandor Slacki iz Pule. Gosti su Dragan Vojvodić iz Novog Sada, koji će izvesti performans pod nazivom Hit me! Hit me! Hit me! Never stop! i Vice Tomasović s performansom Pokora.

Video program, koji će se prikazati nakon izvedenih performansa, donosi kratki tematsko - povijesni pregled kojim će biti obuhvaćeni ranije izvedeni performansi koji tematski progovaraju o rušenju zida (barijera), a izveli su ih Zlatko Kopljar iz Zagreba Slaven Tolj iz Dubrovnika, Marijan Crtalić iz Zagreba, Spartak Dulić iz Subotice i Gildo Bavčević iz Splita.

Detaljan program Dana performansa Varaždin možete vidjeti ovdje.