Nagrade i priznanja Grada

2016. GODINA

05.05.2016._Dana_grada_Pule__INK_-_FOTO_BASSO__18_.JPG
2016. GODINA
NAGRADA GRADA PULE

Nagradom Grada Pule nagrađena je Neta Žiković za osobit doprinos razvoju sindikalne solidarnosti, volonterskog i društvenog rada na dobrobit umirovljenika grada Pule.

GRB GRADA PULE

Grbom Grada Pule u 2016. godini nagrađeni su članovi tima Udruge Sonitus: Marko Bolković, Ivana Bolković, Zoran Licul, Igor Malić, Mia Petrić, Linda Markušić, Saša Idrizov, Neven Kacun, Siniša Jean Sambolec, Manuel Kaučić, Igor Budeš i Danijel Tomišić. Nagrada im je dodijeljena kao priznanje za ostvarenje projekta Pula + Visualia Light Postcard, kojim su u 2015. godini oborili Guinnessov rekord u kategoriji "najveći ljudski svjetlosni znak" formiran od 4013 učesnika u pulskoj Areni.

POVELJA GRADA PULE

Povelja Grada Pule dodijeljena je trgovačkom društvu Tehnomont d.d. za postignuća i izvanredne rezultate u 60. godina uspješnog rada i razvoja gospodarstva grada Pule.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE

Javna priznanja Gradonačelnika za 2016. godinu uručena su: tvornici stakla Duran d.d. za 60 godina uspješnog rada i značajan doprinos razvoju industrije grada Pule, Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli za 10. godišnjicu uspješnog rada, iznimna postignuća razvoju i unapređenju kvalitete visokog obrazovanja i znanosti te Sigurnoj kući Istra za 10. godišnjicu osnivanja i uspješnog rada u pružanju podrške žrtvama obiteljskog nasilja. Isto tako, javno su odlikovani i Ljubica čukanović za uspješnu karijeru u zdravstvu, te pulski sportaši Dominik Družeta i Ana Bašić.