Nagrade i priznanja Grada

2014. GODINA

svecana_sjednic.JPG
2014. GODINA
NAGRADA GRADA PULE

Kao javno priznanje Nagradom Grada Pule u 2014. godini nagrađuje se Prof.dr.sc. Vinko Jurcan, ekonomist i politolog, za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju obrazovanja i znanosti kojima je dao značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule.

GRB GRADA PULE

Grbom Grada Pule u 2014. godini nagrađen je duo Stjepan Hauser i Luka Šulić za umijeće vrhunskog čelističkog muziciranja i poseban doprinos promociji glazbene kulture grada Pule. Svaki od njih zasebno vrhunski je glazbenik, a na svom glazbenom putu, danas svjestki poznati kao "2 Cellos", postali su ambasadori glazbene kulture Pule i domovine. Koncertom na jednoj od najljepših pozornica pulske Arene 2013. godine, Stjepan Hauser i Luka Šulić dali su značajan doprinos promociji grada Pule putem video snimaka koji su obišli cijeli svijet.

POVELJA GRADA PULE

Za značajan doprinos razvoju gospodarstva i ugleda grada Pule trgovačko društvo za proizvodnju specijalnih cemenata CALUCEM d.o.o. nagrađuje se Poveljom Grada Pule za 2014. godinu. Naime, od osnutka 1925. godine pa do danas, poznata kao tvornica cementa, ova tvrtka uspješno posluje proizvodeći specijalne aluminate cementa čiji naziv Istra 40, Istra 45, Istra 50 i Istra 55, prenosi ime Pule i Istre diljem svijeta. Tvornica je danas po veličini drugi proizvođač specijalnih cemenata u svijetu i zauzima 12% ukupnog svjetskog tržišta specijalnih cementa. Uz izvanredne rezultate značajne za gospodarstvo grada Pule, tvornica svojim aktivnostima podupire i sport, a jedinstvenim programom donacija godišnje pruža pomoć potrebitima grada Pule.

POVELJA POČASNI GRAčANIN GRADA PULE

U znak javnog priznanja za humanost i osobni doprinos opremanju Opće bolnice Pula, kojim su zadužili Pulu i njegove građane značajno pomažući razvoj zdravstvene skrbi grada titulom i Poveljom "Počasni građanin Grada Pule" nagrađuju se državljanin Italije dr. Adriana Cestrone i državljanin Ruske Federacije

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE

Javno priznanje gradonačelnika Grada Pule u 2014. godini dodjeljuje se Neti Žiković za osobiti doprinos razvoju vrijednosti volonterskog i društvenog rada te sindikalne solidarnosti, Josipu Orbanić za osobiti doprinos komunalnom uređenju te očuvanju kulturnog identiteta i baštine grada Pule, za humanost i osobit doprinos plemenitoj aktivnosti darivanja krvi nagrađuje se Mladen Karavanić. Priznanje se uručuje i Ansamblu predstave "Škrtac", u režiji Gabrijela Lazića i produkciji dramskog studija INK-a, za nadareno ostvarenje predstave, popularizaciju i očuvanje tradicijskih vrijednosti te poticanje i razvoj dramskog stvaralaštva mladih. INFOBIP d.o.o. nagrađuje se Priznanjem za poseban doprinos zapošljavanju i razvoju gospodarstva grada Pule.