Nagrade i priznanja Grada

2013. GODINA

887b7d8d5d.jpg
2013. GODINA
NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2013. godini pripala je Šimi Vidulinu za izniman, upečatljiv višegodišnji rad i doprinos unapređivanju gospodarstva i kulture grada Pule. Poslovan i uspješan u zahtjevnom dugogodišnjem radu na čelu Gospodarske komore, njegov vedri duh, talenat i umjetnički izričaj darovali su Puli bogato kiparsko nasljeđe mediteranskog nadahnuća. Kao član Društva likovnih umjetnika Istre u proteklih pet desetljeća izradio je više od 100 skulptura za javne prostore u Puli, Istri i diljem Hrvatske i Europe.

GRB GRADA PULE
Grb Grada Puleu 2013. godiniuručen je vaterpolistu Damiru Buriću za postignute izvanredne rezultate i osobit uspjeh 2012. godine na vaterpolskom turniru Olimpijskih igara u Londonu, kada je zajedno sa Hrvatskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju potvrdivši time dugu tradiciju uspješnih sportaša našega grada koji su ostvarili vrhunske rezultate u svojim karijerama.

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 203. godini dodjeljuje se Domu "Alfredo Štiglić" za 40-to godišnji uspješni predani rad kojim, neprestano proširujući djelatnosti i angažman usluga starijim i nemoćnim osobama, pruža kvalitetne izvaninstitucionalne oblike skrbi, njege u kući, pomoć sa alarmnim sustavom "Halo niste sami", usluge Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimerove i druge demencije. Ustanova je u potpunosti opravdala svoje postojanje te kvalitetnim poslovanjem podigla nivo standarda pružanja usluge starijim i nemoćnim osobama.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Javno priznanje gradonačelnika Grada Pule u 2013. dodjeljuje se preminuloj vijećnici Marici Vrbanac koja je u dva uzastopna mandata, od 2005.do 2013. godine obnašala je dužnost vijećnice Gradskog vijeća. Posebnim priznanjem nagrađena je "biciklistička legenda" Claudio Bearzi za dugogodišnju promociju sporta Pule i Istre, kroz koju je i ove godine prošla tradicionalna 53. biciklistička "Utrka kroz Istru-Memorijal Edi Rajković". Matiji Ferlinu vrhunskom majstoru suvremenog plesa i svjetski priznatom koreografu, također je dodijeljeno priznanje Gradonačelnika. Priznanje je dodijeljeno i ravnatelju Strukovne škole gospodinu Anti Babiću za osobit ljudski i profesionalni doprinos odgoju i obrazovanju, kojeg je nesebično davao odgajajući brojne mlade naraštaje. Za osobite doprinose i postignuća u 65 godina vrijednog i uspješnog rada posebnim priznanjem nagrađen je H A K "AUTO KLUB PULA-ROVINJ". Posebnim priznanjem gradonačelnik je nagradio tvrtku TRANSCOM WORLDWIDE - za osobite uspjehe u radu, doprinos zapošljavanju i gospodarskom razvitku grada Pule. Priznanje je dodijeljeno i Ustanovi za njegu u kući "Zlatne ruke" - Svojim vrijednim radom, humanim pristupom, ustanova je u samom vrhu po organiziranosti i pružanju zdravstvene njege, fizikalne terapije i rehabilitacije, sanitetskog prijevoza, a danas zapošljava 48 djelatnika- medicinske sestre, fizioterapeute, masere i administratore.