Nagrade i priznanja Grada

2011. GODINA

INK1_01.JPG
2011. GODINA


NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2011. godini, kao kruna za višegodišnji predani rad i osobit doprinos proučavanju novije povijesti Istre XX stoljeća uručena je profesoru Hermanu Buršiću. Brojnim knjigama, časopisima te vrijednim znanstvenim i stručnim radom Herman Buršić opširno je prikazao povijest malih ljudi naše Istre i našega grada.

GRB GRADA PULE
Grb Grada Puleu 2011. godiniuručen je atletičarki Mikeli Ristoski za ostvarene vrhunske rezultate u paraolimpijskom sportu kada je tijekom 2010. godine na svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici oborila svjetski rekord i pokazala da je najbolja u svojoj kategoriji i disciplini - skok u dalj i troskok.

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 2011. godini dodjeljuje se Radio Puli za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u 50 godina kreativnog rada, kojim promovira i njeguje kulturnu baštinu, tradiciju i običaje našeg kraja.

POVELJA POČASNI GRAčANIN GRADA PULE
Poveljom "Počasni građanin Grada Pulenagrađen je Gualtiero Mocenni,istarski slikar i kipar koji danas živi i radi u Milanu, a svojim je skulpturama trajne umjetničke vrijednosti uljepšao grad Pulu promovirajući njeno ime u svijetu.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Javno priznanje gradonačelnika Grada Pule u 2011. godini dodjeljuje se Zoranu Todoroviću - Todoru za vrijedan humanitarni rad na dobrobit građana Pule. Davoru Komaru, predsjedniku Društva distrofičara Istre, koji humanitarnim akcijama pružapomoć i zaštitu osobama s invaliditetom, njihovim obiteljima i prijateljima.Priznanjem Gradonačelnika nagrađen je vrhunski violončelista Stjepan Hauser koji svoj vrijedan rad, znanje i talenat u klasičnoj glazbi uspješno prenosi na pop i rock glazbu, promovirajući Pulu i njezino ime u svijetu.

2012. GODINA

100e288920.jpg
2012. GODINA
NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2012. godini, dodjeljena je Davoru Lorkoviću koji je svojim višegodišnjim radom obilježio 50.-to godišnjicu scensko glazbenog stvaralaštva, dajući poseban doprinos kulturnom razvitku i ugledu Grada Pule koja se danas može pohvaliti mladom jazz generacijom koja je spremna prenijeti to znanje uz ljubav prema glazbi budućim naraštajima.

GRB GRADA PULE
Grb Grada Puleu 2012. godiniuručen je doktoru zrakoplovstva Goranu Ivetiću koji je 2011. godine primio u Londonu Povelju i medalju britanskog Kraljevskog zrakoplovnog društva u kategoriji mladih znanstvenika do 30. godina za iznimni doprinos i postignuće u području zrakoplovstva, za svoj rad na istraživanju zrakoplovnih konstrukcija

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 2012. godini dodjeljuje se KUD-SAC "Lino Mariani" za 65-to godišnji doprinos kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i očuvanju identiteta talijanske nacionalne zajednice te glazbene baštine istarskog podneblja.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Pet je javnih priznanja gradonačelnika Grada Pule dodijeljeno u 2012. godini: za 30. obljetnicu djelovanja i širenja glazbene kulture u Puli nagrađen je prvi i najstariji rock bar Mimoza, dok je za 50. obljetnicu rada nagrađen Klub Uljanik. Učenik 2. razreda Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Roberto Šegon nagrađen je za crtež koji je među 600 radova na međunarodnom natječaju u Italiji izabran za logo "Ceste maslinovih ulja", dok su među nagrađenima i dvije humanitarne udruge - Facebook Puljani humanitarci i Naš san, njihov osmijeh. dodjeljuje se

2013. GODINA

887b7d8d5d.jpg
2013. GODINA
NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2013. godini pripala je Šimi Vidulinu za izniman, upečatljiv višegodišnji rad i doprinos unapređivanju gospodarstva i kulture grada Pule. Poslovan i uspješan u zahtjevnom dugogodišnjem radu na čelu Gospodarske komore, njegov vedri duh, talenat i umjetnički izričaj darovali su Puli bogato kiparsko nasljeđe mediteranskog nadahnuća. Kao član Društva likovnih umjetnika Istre u proteklih pet desetljeća izradio je više od 100 skulptura za javne prostore u Puli, Istri i diljem Hrvatske i Europe.

GRB GRADA PULE
Grb Grada Puleu 2013. godiniuručen je vaterpolistu Damiru Buriću za postignute izvanredne rezultate i osobit uspjeh 2012. godine na vaterpolskom turniru Olimpijskih igara u Londonu, kada je zajedno sa Hrvatskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju potvrdivši time dugu tradiciju uspješnih sportaša našega grada koji su ostvarili vrhunske rezultate u svojim karijerama.

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 203. godini dodjeljuje se Domu "Alfredo Štiglić" za 40-to godišnji uspješni predani rad kojim, neprestano proširujući djelatnosti i angažman usluga starijim i nemoćnim osobama, pruža kvalitetne izvaninstitucionalne oblike skrbi, njege u kući, pomoć sa alarmnim sustavom "Halo niste sami", usluge Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimerove i druge demencije. Ustanova je u potpunosti opravdala svoje postojanje te kvalitetnim poslovanjem podigla nivo standarda pružanja usluge starijim i nemoćnim osobama.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Javno priznanje gradonačelnika Grada Pule u 2013. dodjeljuje se preminuloj vijećnici Marici Vrbanac koja je u dva uzastopna mandata, od 2005.do 2013. godine obnašala je dužnost vijećnice Gradskog vijeća. Posebnim priznanjem nagrađena je "biciklistička legenda" Claudio Bearzi za dugogodišnju promociju sporta Pule i Istre, kroz koju je i ove godine prošla tradicionalna 53. biciklistička "Utrka kroz Istru-Memorijal Edi Rajković". Matiji Ferlinu vrhunskom majstoru suvremenog plesa i svjetski priznatom koreografu, također je dodijeljeno priznanje Gradonačelnika. Priznanje je dodijeljeno i ravnatelju Strukovne škole gospodinu Anti Babiću za osobit ljudski i profesionalni doprinos odgoju i obrazovanju, kojeg je nesebično davao odgajajući brojne mlade naraštaje. Za osobite doprinose i postignuća u 65 godina vrijednog i uspješnog rada posebnim priznanjem nagrađen je H A K "AUTO KLUB PULA-ROVINJ". Posebnim priznanjem gradonačelnik je nagradio tvrtku TRANSCOM WORLDWIDE - za osobite uspjehe u radu, doprinos zapošljavanju i gospodarskom razvitku grada Pule. Priznanje je dodijeljeno i Ustanovi za njegu u kući "Zlatne ruke" - Svojim vrijednim radom, humanim pristupom, ustanova je u samom vrhu po organiziranosti i pružanju zdravstvene njege, fizikalne terapije i rehabilitacije, sanitetskog prijevoza, a danas zapošljava 48 djelatnika- medicinske sestre, fizioterapeute, masere i administratore.