Nagrade i priznanja Grada

2009. GODINA

NAGRADA GRADA PULE
Nagrada Grada Pule u 2009. godini dodjeljuje se Milanu Rakovcu, istaknutome zavičajnom piscu pjesama, romana, putopisa, drama i eseja koji je svojom umjetničkom produkcijom trajno i čvrsto utkan u istarsku tradiciju promičući višejezičnost i multikulturalnost, a dao je značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule i cijele Istre.

GRB GRADA PULE
Grb Grada Pule u 2009. godini dobiva izuzetna sportašica i vrhunska jedriličarka Mateja Petronijević, za izvaredne rezultate u 2008. godini kojim je afirmirala pulski i hrvatski jedriličarski sport, kada je ostvarila povjesni događaj kao prva svjetska jedriličarka na Olimpijskim igrama u Pekingu s osvojenim 11. mjestom.

POVELJA GRADA PULE
Povelja Grada Pule u 2009. godini dodjeljuje se za izvanredne rezultate i osobite uspjehe postojanja i rada Društvu distrofičara Istre, za human i nesebičan rad i skrb za osobe s invaliditetom te brojne aktivnosti kojima nadopunjavaju projekte državnog interesa za kvalitetniji život, kao što su borba protiv socijalne isključenosti, prevencija institucionalizacije, socijalno partnerstvo, razvoj tolerancije, širenje i razvoj volonterstva kao osnove rada neprofitnih organizacija.

JAVNO PRIZNANJE GRADONAČELNIKA GRADA PULE
Javno priznanje gradonačelnika grada Pule u 2009. godini dodjeljuje se Hermanu Buršiću, koji je dugogodišnjim znanstvenim i stručnim radom na području novije povijesti Istre dao poseban doprinos boljem poznavanju naše slavne antifašističke prošlosti. Eduardu Rajkoviću, osnivaču pulskoga biciklističkog kluba i organizatoru međunarodne utrke "Kroz Istru" koja ove godine slavi jubilarni 50. rođendan.
094febc563.jpg
2009. GODINA