eUsluge

Elektronička uprava predstavlja pretvorbu i prilagodbu djelovanja javne uprave u cilju postizanja što veće učinkovitosti rada, racionalnijeg korištenja proračunskih sredstava i kvalitetnijeg pružanja usluga.

Česta pitanja

 • Assessorato all'autonomia e all'autogoverno locale

  Kome mogu poslati svoje pitanje koje se odnosi na rad gradske uprave?

  Upit iz djelokruga rada pulske Gradske uprave može poslati elektroničkom poštom na upit@pula.hr ili putem pisarnice običnom poštom na Polanijev prolaz 2, 52100 Pula.

 • Assessorato all'autonomia e all'autogoverno locale

  Mogu li i na koji način pratiti i sudjelovati sjednicama Gradskog vijeća Grada Pule?

  Sjednice Gradskog vijeća Grada Pula-Pola su javne, a svi zainteresirani građani i pravne osobe dužni su predsjedniku Gradskog vijeća najaviti svoju nazočnost odnosno nazočnost svojih predstavnika na sjednici u pisanom ili elektroničkom obliku, najkasnije 2 dana prije održavanja sjednice. Građani su dužni navesti broj osobne iskaznice ili OIB, a pravne osobe su dužne navesti svoj matičnog broja i imena i prezimena osoba koje će prisustvovati sjednici, te brojeve njihovih osobnih iskaznica ili OIB. 

 • Assessorato all'autonomia e all'autogoverno locale

  Gdje mogu vidjeti aktualne gradske projekte koji su trenutno u tijeku i one koji su do sad napravljeni?

  Aktualne gradske projekte koji su trenutno u tijeku a svim detaljima možete pogledati u sekciji Projekti.

 • Assessorato all'autonomia e all'autogoverno locale

  Sudjeluje li Pula u europskim projektima?

  Da. Grad Pula je zasad surađivao s Europskom Unijom najviše u vidu sudjelovanja u projektima financiranim iz različitih EU programa ili realiziranim uz pomoć inozemnih gradova partnera. Grad Pula je uključen u realizaciju projekata financiranih sredstvima Europske Unije od 2004. godine, a zajedničkim radom na ovim projektima proteklih je godina uspostavio zavidnu suradnju s raznim gradovima iz Jadranske regije, posebice onima u susjednoj Sloveniji i Italiji koji su obuhvaćeni u EU programu jadranske prekogranične suradnje.

 • Assessorato all'urbanistica, investimenti e progetti di sviluppo

  Gdje mogu vidjeti koji su važeći prostorni planovi grada?

  Donošenjem prostornih planova stvaraju se preduvjeti daljnjeg prostornog, gospodarskog i ekonomskog razvoja grada. Na sljedećem linku dostupne su informacije o prostornim planovima Grada Pule na snazi i u izradi http://www.pula.hr/uprava/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-prostorno-uredenje-komunalni-sustav-i-imovinu/prostorni-planovi/