Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić na otvorenju 10. Međunarodne znanstvene konferencije „Finance, Economics and Tourism FET 2022“

PODIJELI
22 / 09 / 2022
Otvorenje konferencije na FET-u

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizator je i domaćin 10. međunarodne znanstvene konferencije „Finance, Economics and Tourism  FET 2022“ koja se održava od 22. do 24. rujna. Na otvorenju konferencije u ime Grada Pule okupljenima se prigodnim riječima obratila zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić.

„Izuzetno mi je drago što se u Puli održava ovako značajna konferencija koja je okupila veliki broj znanstvenika  i stručnjaka različitih ekonomskih i poslovnih područja iz Europe i svijeta, te s većine hrvatskih sveučilišta na kojoj će se raspravljati o izazovima s kojima se suočavaju suvremeno gospodarstvo i ekonomska znanost u područjima financija, ekonomije i turizma. Cijeli svijet, pa neminovno i Republika Hrvatska, suočavaju se s velikom gospodarskom krizom te nas sve skupa očekuje vrlo neizvjesna jesen. Upravo stoga ova je konferencija organizirana u pravom trenutku i s izuzetno aktualnim temama. Čestitam organizatorima, ali i vama sudionicima koji ste se odazvali pozivu na konferenciju na kojoj ćete imati priliku razmijeniti međusobna znanja te, vjerujem, doprinijeti kvalitetnim zaključcima“, poručila je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić.

Financije, ekonomija i turizam središnje su teme ovogodišnje trodnevne međunarodne znanstvene konferencije koju FET već tradicionalno organizira. Riječ je o renomiranoj konferenciji koja neprekidno i iznova potiče kritičko promišljanje, dijalog i suradnju, te konstruktivno odgovaranje na (kon)kurentne pritiske i izazove suvremenih globalnih trendova. FET 2022 okupio je znanstvenike i stručnjake koji će preispitati i raspravljati o spomenutim, ali i ostalim istaknutim ekonomskim temama, kao i tematikama ostalih područja i disciplina, s ciljem profesionalnog i integriranog osvještavanja i pristupa aktualnoj globalnoj i regionalnoj problematici.