Notizie

20/04/2022

Livio Morosin Bend na prijemu kod gradonačelnika

U povodu predstojećeg koncerta na Trgu Portarata članove kultnog istarskog Livio Morosin Benda u pulskoj Komunalnoj palači primio je u srijedu, 20. travnja 2022. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić

„Radujem se vašem koncertu u Puli. Livio je jedan od rijetkih etno glazbenika u Istri koji čuva baštinu. Jezik je velika vrijednost i treba ga čuvati. Hvala vam na tome“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Livio Morosin tom je prigodom zahvalio Gradu i gradonačelniku na podršci oko nastupa u sklopu ovogodišnje proslave Dana grada Pule.

„Čast nam je nastupiti u našem gradu i nadamo se kako je ovo početak daljnje suradnje“, poručili su članovi Livio Morosin Benda.

Glazbenik, autor pop, rock i etno glazbe Livio Morosin karijeru je započeo 1980. s grupom Gustafi. Suradnja je trajala do 1990. kada je započeo uspješnu suradnju s Alenom Vitasovićem. Najuspješnijim se pokazao album Gušti su guštikoji je 1993. ostvario zlatnu nakladu, a Morosin je bio producent, autor teksta i glazbe.

S grupom Anelidi1996. izdaje album I Anelidi su bili crnci, čiji je najveći hit bio Tri naranče. Nakon toga s glazbenikom Darijom Marušićem izdaje album Bura - tramuntanakoji je nagrađen Porinom za najbolji album etno glazbe. S poznatim glumcem Radom Šerbedžijom objavljuje album Orihi orihi, zatim izdaje album The best offs najvećim hitovima, dok mu je prvi samostalni album Tri narančeobjavljen 2005. godine, a već 2007. uslijedio je drugi samostalni album Livio Morosin. Veliki uspjeh doživio je album Glas Istreiz 2010. godine.

S pratećim sastavom Livio Morosin Band nagrađivan je na mnogim festivalima. Najavljuju i novi album u izdanju Croatia Recordsa, a Morosin trenutno radi i na filmskoj glazbi s redateljem Dejanom Aćimovićem.

Livio Morosin Bend nastupit će 30. travnja 2022. godine u 20:00 sati na pulskom Trgu Portarata u sklopu obilježavanja Dana grada Pule s repertoarom koji će sažeti 30 godina glazbene karijere Livija Morosina.