Notizie

13/10/2017

Započela realizacija projekta nautičko - turističkog kompleksa Sveta Katarina-Monumenti

U organizaciji HGK-Županijska komora Pula i tvrtke COIN inženjering d.o.o. Pula danas je HGK-Županijskoj komori Pula održana prezentacija nautičko - turističkog kompleksa Sveta Katarina-Monumenti. Uz investitora projekta Danka Končara (Kermas Istra d.o.o.) prezentaciju je održala voditeljica projekta Barbara Peruško iz tvrtke COIN inženjering d.o.o. Pula. Prezentaciji su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, istarski župan Valter Flego, zamjenici gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i Robert Cvek i ostali suradnici iz grada Pule, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić te brojni poduzetnici i obrtnici kojima je prezentacija prvenstveno i bila namijenjena, budući će isti moći sudjelovati u realizaciji ovog značajnog projekta. „Smatram da je ovo povijesni trenutak za razvoj grada i valorizaciju jedne atraktivne lokacije gdje će imati priliku sudjelovati brojni subjekti s našeg područja“, istaknula je uvodno Jaklin Majetić te se zahvalila investitoru i svim ostalim sudionicima uključenim u projekt koji će dodatno podići turističku atraktivnost Grada i Županije te unaprijediti  ponudu.  

„Iznimno mi je drago što ovaj projekt ide dalje a ovo je i  lijepa najava ostalim projektima za Grad Pulu i Istarsku županiju“ kazao je Boban.

Izgradnja nautičko – turističkog kompleksa Sveta Katarina - Monumenti razvija se u sklopu programa Brijuni Rivijera, kao projekt posebnog značaja za Republiku Hrvatsku, Istarsku županiju i Grad Pulu. Kompleks sveukupno obuhvaća površinu od 46 hektara na kojemu će se izgraditi dvije luke nautičkog turizma s 550 vezova u moru i mogućnošću gradnje 1200 vezova na kopnu te ostali prateći sadržaji i hotelski kompleks. Cjelokupna realizacije projekta, odnosno privođenje područja namjeni očekuje se 2020. godine.  Sam projekt podijeljen je u funkcionalne cjeline i gradit će po etapama, a početna faza bit će sanacija mosta koji povezuje kopno i otok Sv. Katarinu, dok su pripremne radnje dovođenja infrastrukture već započele.

„Ovo je početak kada Pula prelazi na drugu obalu pulskog zaljeva“ istaknuo je Danko Končar te dodao kako vrijednost ove investicije, za što je dobivena koncesija, iznosi više od 65 milijuna eura.

Župan Flego izrazio je veliko zadovoljstvo što se konačno stavlja u funkciju bivša napuštena vojna imovina. „ Siguran sam da smo svi shvatili koliko nam trebaju takve investicije, takva radna mjesta i takva usluga. Apeliram da se uposli što je moguće više domaćih obrtnika, malih i srednjih  gospodarskih subjekata koji znaju graditi i sutra raditi u takvim objektima“ naglasio je Flego.