Socijalna i zdravstvena skrb

Projekt “Đir po Puli”

Grad Pula u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije provodi projekt “Đir po Puli” bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Provedbom projekta predviđeno je uvođenje novog sustava planiranja jelovnika i pripreme obroka s uravnoteženom količinom kuhinjske soli za djecu koja jedu obroke u predškolskim i školskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada.

Osim izrade zdravih jelovnika i predavanja o pravilnoj prehrani projekt promovira jednostavne fizičke aktivnosti poput treninga hodanja. Upravo s ciljem promocije fizičke aktivnosti kao prevencije razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva organizirat će se treninzi hodanja uz pratnju kineziologa – trenera iz Udruge kineziologa Pula.

Treninzi će se održavati uz prilagođene vježbe i edukaciju o važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.

U sklopu projekta članovi Udruge kineziologa Pula obilježili su, pregledali i označili 12 pješačkih staza na različitim lokacijama u Puli. Staze su prigodno imenovane po nazivima dijelova grada i znamenitostima. Svaka staza opremljena je legendom koja, na brz, jednostavan i lako razumljiv način, prikazuje dužinu staze, težinu staze, vrijeme hodanja i njezin početak.

Informativne ploče postavljene na početak svake staze sadrže i QR code. Može ga očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Na taj način zainteresirani građani na svom pametnom telefonu mogu imati željene informacije o stazi kojom su odlučili hodati, ali o o ostalim ucrtanim stazama u Puli.

Ukupna vrijednost projekta je 498.485,70 kuna, a provodi se do ožujka 2022. godine.

Pješačke staze:

Tabela pješačkih staza
Tabele pjesacke staze Djir po Puli.jpg
Mapa svih staza


Pregledajte karte pješačkih staza pojedinačno:

 1. Arena
 2. Vidikovac
 3. Stoja
 4. Šijana
 5. Veruda
 6. Valmade
 7. Verudela
 8. Marina Veruda
 9. Portarata
 10. Pula
 11. Forum
 12. Lungo mare