Udruge i ustanove

Udruga Klub 50+ Veli Vrh

Udruga provodi aktivnosti podizanja razine kvalitete života osoba starije dobi oba spola putem edukativnih radionica, zdravstveno-socijalnih i drugih edukacija, predavanja i savjetovanja, organiziranih pješačenja, planinarenja, izleta, rekreacije . 
Provedeni su tečajevi o korištenju informatičke opreme " Nona, otvori Internet !", « Da Vas nešto pitam ? " zdravstveno-socijalno prosvjećivanje i edukacija, aktivnosti socijalizacije " A kamo ćemo... ? " kroz pješaćenje, planinarenje, izlete, zabave i društvene večeri.

KONTAKT:
Klub 50+ Veli vrh
Pula, Zahtilina 3,
Tel. 535-529  095/902 37 67 
Web: irina.schmidt@pu.t-com.hr

Sindikat umirovljenika Hrvatske- Podružnica Pula

Program SUH-a ima za cilj da kroz razvoj i poticanje volonterskog rada poboljša kvalitetu života umirovljenika, na način da organizira provođenje različitih predavanja na temu poboljšanja zdravlja starijih osoba, edukacije osposobljavanja novih volonteru za njegu i pomoć u kući, te njihovo uključivanje u rad na pružanju njege i pomoći u kući, organizira rekreativne aktivnosti, druženje i izlete, posreduje u izradi povlaštenih voznih karata za gradski prijevoz za umirovljenike i starije osobe, te izdavanju iskaznica za korištenje popusta pri kupovini u trgovinama poduzeća "Puljanka".

KONTAKT:
Sindikat umirovljenika Hrvatske
Pula, Riva 2
tel. 211-006,
fax. 212-177
e-mail:suhpula@hi.t-com.hr

Art studio

Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio provodi keramičke radionice jedanput tjedno po dva sata u Domu za starije i nemoćne osobe «Alfredo Štiglić» u kojima je sudjeluju korisnici Doma čime se utječe na povećanje kvalitete življenja starih i nemoćnih osoba i zadovoljstvo institucionalnim smještajem.

KONTAKT:
Šijanska cesta, 52100 Pula
Tel. 091 51 42469        
e-mail:info@artstudio-pula.hr

Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Čitaonica Kluba umirovljenika Pula otvorena je  u prosincu 2006.g. u bivšem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula, u samom središtu grada. Umirovljenicima je omogućeno čitanje tiskovina, pohađanje kreativnih radionica, priprema kulturno - zabavnih programa, informatičko opismenjavanje i stecanje drugih vještina, informiranje o socijalnim i o pravima iz mirovinskog osiguranja, edukacije o zdravom i kvalitetnom starenju, samoorganiziranje za pružanje potpore drugim članovima zajednice i drugo. Navedeni programi doprinose aktivnijem i kvalitetnijem  korištenju slobodnog vremena ove brojne skupine naših sugrađana a u cilju njihove socijalne uključenosti u društvena zbivanja, što dužem  korištenju i očuvanju osobnih potencijala te  povećanju   osjećaj samopoštovanja.

KONTAKT:
Gradska knjižnica i čitaonica Pula -
Čitaonica Kluba  umirovljenika Pula
Pula, Sv. Ivana 1a, tel. 300-400,
fax. 300-403
Web:www.gkc-pula.hr

Dom za starije osobe "Alfredo Štiglić"

Dom za starije osobe "A. Štiglić" - je ustanova koja skrbi o starijim osobama provodeći institucionalni smještaj i više vrsti vaninstitucionalne skrbi o starijim osobama.  Osigurava stacionarni smještaj za oko 170 osoba, te dnevni smještaj za 35 korisnika. Od vaninstitucionalnih oblika ustanova osigurava pripremu i dostavu obroka u kuću, pruža  usluge njege i pomoći, te organizira rad ortopedske posudionice. Prema sklopljenom ugovoru Grad sufinancira program rada Dnevnog centra za starije osobe, program  pružanja njege i pomoći u kući, pružanje dodatne zdravstvene zaštite za smještene korisnike te program alarmnog sustava "Halo, niste sami" za starija domaćinstva. 

KONTAKT:
Dom za starije osobe "A. Štiglić" 
Pula, Krležina 33,
tel. 052/392-464,052/ 392-544
fax. 052/392-449,
ravnateljica: Vesna Grubišić Juhas
e-mail: vesna.grubisic.juhas@pu.t-com.hr

Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria"

Smještava osobe starije životne dobi sa duševnim oboljenjima.  Financira se iz državnog proračuna, a iz  Proračuna Grada osiguravaju se dodatna sredstva za financiranje pojačane zdravstvene zaštite psihijatra i fizijatra.  U ustanovi su trenutno smještene 174 osobe, na dvije lokacije (u vila «Idoli» i u objektu u Gupčevoj ulici) . Zbog neuvjetnosti postojećih smještajnih kapaciteta u tijeku je dovršetak izgradnje zamjenskog objekta  na lokaciji  u Boškarici.

KONTAKT:
Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria" 
Pula, Gupčeva 2
tel. 389-024, faks. 215-007
ravn. Silva Vale
MB: 1599585
e-mail:vila.maria@pu.t-com.hr

Centar za pomoć i njegu Pula

Centar za pomoć i njegu Pula je ustanova osnovana 2002.g.od strane fizičke osobe a s kojom je 01.06.2009.g. Grad sklopio  ugovor   o pripremi i dostavi obroka starim i nemoćnim osobama u Gradu Puli za 2009.g.  temeljem  kojeg  Ustanova vrši uslugu pripreme i dostave obroka u stan, za četrdesetak korisnika.

KONTAKT:
Centar za pomoć i njegu Pula
Pula, Valturska 61
tel. 052/830-243, 091/5555-925, 091/3304-004
ravn. Nevio Bačac-Husak
e-mail:nevio8@gmail.com

Kuća skrbi "Polikarp"

Kuća skrbi "Polikarp" je ustanova čiji je osnivač fizička osoba. Osigurava smještaj prognanika i izbjeglica te smještaj domicilnog stanovništva starije životne dobi.

KONTAKT:
Kuća skrbi «Polikarp  d.o.o.»,
odnosno Dom za starije i nemoćne osobe
«Sv.Polikarp»
Pula, Tomasinijeva 13
tel. 052/211-697, 098/367-505
ravn. Kliman Martin

Obiteljsko zbrinjavanje starijih i nemoćnih osoba «E'speranza»

KONTAKT:
Obiteljsko zbrinjavanje starijih i nemoćnih osoba «E'speranza»
Pula, Jelušićev prilaz 4
Tel./Mob.  O52/392-422,  098/421-160
Voditelj: Marino Ušić