Udruge i ustanove

Humanitarna udruga "Oaza" 

Okuplja i koordinira rad udomiteljskih obitelji koje temeljem rješenja Centara za socijalnu skrb udomljuju djecu bez adekvatne roditeljske skrbi. Kontinuirano pružaju pomoć udomiteljskim obiteljima u zbrinjavanju djece. Rade na jačanju udomiteljstva i upozbnavanju javnosti problematikom udomiteljstva i mogućnostima da se postane udomitelj.Udomiteljskim obiteljima uglavnom srodničkog tipa s područja Grada Pule omogućen je odlazak na Susrete udomitelja RH.  

KONTAKT:
Humanitarna udruga Oaza 
Rovinj, Učka 2a 
tel. 052/830-243 
predsj. Husak Bačac Eva, 091/1830-234
098/394-416
e-mail: eva.oaza(at)inet.hr

Udruga udomitelja Istarske županije 

Udruga provodi aktivnosti s ciljem kvalitetnog udomljavanja djece i odraslih putem ili na način utvrđivanja baze podataka o udomiteljima i štićenicima, nabave sredstava za rad, edukacije članova, informiranje i povezivanje udomitelja i šire zajednice, izravne pomoći udomiteljima.

KONTAKT:
Udruga udomitelja IŽ
Pula, Uspon Sv.Stjepana 3
Tel. 098/92 38549
e-mail : mirjana.bartolic(at)gmail.com

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin 

Okuplja osobe s posebnim potrebama, organizacije koje rade sa odraslim osobama sa invaliditetom, pripadnike marginaliziranih skupina, nezaposlene, te ostale zainteresirane građane. Kreator je različitih projekata: organizira  tečajeve  krojenja, šivanja, tkanja, ručnog rada, informatičke radionice, radionica suvenira Rimski osmjesi za manifestaciju. 

KONTAKT:
Udruga Merlin 
Pula, Lj.Gaja 3 
www.merlinpula.hr
tel./fax: 052/387-515,  099/2148-485
091/7894-810
e-mail: udruga.merlin@inet.hr, sapostolol(at)email.t-com.hr<//a>

"Sigurna kuća Istra"

Pruža psiho-socijalnu, pravnu podršku, te sklanjanje žena i djece žrtava obiteljskog nasilja na području Istre. Provodila je aktivnosti smještaja u tri skloništa s kapacitetom 25 osoba,savjetovališni rad,  pružanje psiho-socijalne i pravne pomoći,  hitni smještaj žena , surađuje s drugim institucijama, rad na telefonu- zaprimanje poziva. Usmjereni su na ublažavanje posljedica već počinjenog nasilja, kao i na provođenje drugih mjera s ciljem njegovog suzbijanja. 
Psiho-socijalnu pomoć Sigurna kuća provodi na način da se poduzimaju unaprijed utvrđeni postupci kada se osobe s problemom se jave na dežurni telefon.
Osigurano je hitno smještavanje žena žrtvi nasilja putem smještaja u hotel, te dogovorene suradnje s policijskim postajama i Centrima za socijalnu skrb Istre.

KONTAKT:
Sigurna kuća Istra
Pula, Koparska 58, www.sigurnakucaistra.hr
tel. 052/501-152,
fax. 052/500-148
predsj. Jadranka Černjul, 099/6779-076
e-mail: sigurna.kuca.istra(at)inet.hr

Udruga SOS telefon 

Pruža pomoć, podršku i savjetovanje putem telefona u rješavanju životnih teškoća, s osobitim naglaskom na obiteljske probleme, problema starih i usamljenih i drugih specifičnih problema.. U aktivnosti se uključuju volonteri koji redovno dežuraju i pružaju građanima potrebne usluge. Radi promocije svog rada koriste sredstva medijske prezentacije svog rada.

KONTAKT:
SOS telefon
Pula, Stankovićeva 18
tel. 052/223-273