Humanitarne i srodne organizacije

Društvo  Crvenog križa  provodi sljedeće programe:

  • program dobrovoljnog davalaštva krvi - uz prikupljanje potrebnih i planiranih doza krvi, potiču  se kvalitetne akcije darivanja krvi, isticanje važnosti darivanja krvi, te edukacija mladih i regrutiranje novih darivatelja krvi uz redovito ažuriranje baze podataka dobrovoljnih darivatelja krvi.
  • socijalni program - predstavlja direktnu humanitarnu materijalnu pomoć socijalno ugroženim građanima, vrši se prikupljanje i podjela humanitarne pomoći u hrani, odjeći i obući, higijenskim potrepštinama uz maksimalno uključivanje volontera. Izrađena je baza podataka osoba koji su u potrebi za vaninstitucionalnim oblicima skrbi, kao i baza podataka volontera.
  • program prve pomoći - sadrži edukaciju građana putem tečajeva za pružanje prve pomoći za polaznike auto škole i kao priprema djece za natjecanja.
  • zdravstvena preventiva - podrazumjeva unapređivanje znanja građana, djece i mladeži o zdravlju i zdravim načinima življenja, imajući u vidu prioritne potrebe zajednice.  Kroz radionice i predavanjase provodi edukacija građana o rizičnim čimbenicima pojedinih oboljenja i promoviraju zdravi stilovi života.
  • program za  mladež Crvenog križa - obuhvaća uključivanje djece i mladeži  za djelotvoran i odgovoran život u zajednici, pomoći im u kvalitetnom odrastanju i prvenirati pojavu poremećaja u ponašanju.
  • Služba traženja - osigurava pružanje pomoći građanima u rješavanju osobnih traženja osoba napoznata boravišta, neovisno od razloga zbog kojeg su nepoznata.
     

Kontakti:

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Pula

Nobileova 2, 52100 Pula
tel. 052/543-708,
fax. 052/543-713
Web: www.hck.hr
E-mail: crveni.kriz.pula@pu.t-com.hr
Ravnateljica: Nevija Srdoč

Udruga Sv. Vinka Paulskog u RH ogranak I - Konferencija Sv. Antuna Padovanskog u Puli

Varaždinska 2, 52100 Pula
tel. 052/210-529

Caritas Grada Pule

Kupelwieserova 3 ,52100 Pula
tel. 052/211-393,
Web: www.czn.hr

Centar za pružanje psihosocijalne pomoći braniteljima

Bartolomeo De Vitrei  16
52100 Pula,
tel. 052/ 210-188