Društveni centar Rojc

Kapitalni projekti

Projekt Dnevni boravak "Rojc"

Dnevni boravak je prostor u Centru Rojc koji je smješten u prizemlju i koji obuhvaća površinu od 200 četvornih metara. To je prostor kojeg Grad Pula nije dodijelio na korištenje udrugama iz razloga što ima namjeru realizirati projekt koji se ima dogoditi upravo unutar ovoga prostora.

Projekt dnevnog boravka jest projekt koji za ciljeve ima urediti navedeni prostor kako bi on postao mjesto središnjeg zbivanja cijelog kompleksa.

Na taj način CGU "Rojc" dobiva na značaju, projekti udruga dobivaju svoj dom unutar kojega mogu zapravo javnosti pokazati čime se bave i koliko je to uistinu vrijedno.

Možda je dobro učiniti paragon i ovaj projekt usporediti jednom tvornicom automobila koja ima svoj izložbeni salon u sklopu same tvornice s razlikom što ovdje ne govorimo o automobilima nego o jednoj pravoj tvornici kulture.

Faze projekta:

  1. Faza- izrada dokumentacije (idejni projekt, dozvole, ...) i planiranje sredstava
  2. Faza- primarni radovi (grubo čišćenje, veći građevinski radovi, električarski radovi, vodoinstalaterski radovi)
  3. Faza- uređenje interijera i završni radovi
  4. Faza- koncept vođenja

Projekt Hostel "Rojc"

Hostel je prostor u Centru "Rojc" koji je smješten na trećem katu sjevernog krila i koji obuhvaća površinu od 425 četvornih metara.
Projekt Hostela ima za ciljeve urediti ove prostore kako bi mogli služiti u obavljanju hotelijerske djelatnosti.

Na taj način dobio bi se prostor sa smještajnim kapacitetima koji bi svoju djelatnost bookinga i pružanje usluge smještaja mogao obavljati tokom cijele godine a ne samo u mjesecima turističke sezone.

Time se ostvaruju svi oni benefiti turizma koji nije sam sebi svrha a Centar Rojc putem ovoga projekta iznalazi dodatna sredstva koja se mogu usmjeriti u daljnji razvoj.

CENTAR GRADSKIH UDRUGA "ROJC"
Adresa: Gajeva 3, Pula