Društveni centar Rojc

Društveni centar 'Rojc'

Mjesto u kojemu danas živi, radi i djeluje stotinjak udruga civilnog društva iz djelatnosti kulture, sporta, socijalne skrbi i zdravstva, skrbi o osobama s posebnim potrebama, skrbi o djeci i osobama treće životne dobi, ekologije, humanitarnog rada, tehničke kulture, nacionalnih manjina i djelatnosti udruga proizašlih iz domovinskog rata.

Bilo da se radi o kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena, usvajanju posebnih znanja i vještina, raznih oblika pomoći ljudima, volontiranja, bavljenja različitim oblicima umjetnosti ili sportom ... na pravom ste mjestu.

Doista smo veliki

Osim što Rojc pokriva gotovo sva područja civilnog društva što je zapravo njegova najveća vrijednost jednako su impresivni i gabariti ovog jedinstvenog zdanja. Riječ je najvećoj zgradi na području Pule ukupne površine 16.739 m2, četiri etaže smještene su na južnom djelu i pet na sjevernom a međusobno su povezane bočnim hodnicima. Između sjevera i juga smješteno je unutarnje dvorište, mjesto koje je primjereno za razne aktivnosti, osobito ljeti. Prirodna okućnica kvadraturom je gotovo dvostruka od kvadrature zgrade a ona obuhvaća sportska igrališta, zelene površine i parkirališta.

Urbana priča Pule

Sigurno ste posjetili koncert ili predstavu u Rojcu ... niste ... tada to doista morate učiniti.

Društveni centar Rojc nezaobilazno je urbano mjesto Pule. Dobar dio danas kvalitetnih i afirmiranih pulskih glazbenika, glumaca i ostalih kulturnjaka svoje su prve korake napravili upravo ovdje. U suterenu zgrade nalaze se prostori koje udruge ustupaju bendovima zbog održavanja proba te ćete ovdje ćuti one mlade i zasad još neafirmirane ali i neke od Puskih legendi. U Rojcu imamo 15 ateljea HDLU-a Istre, koje koriste slikari, među njima su najznačajniji pulski autori, stoga prošećite do njihovih ateljea i upoznajte se sa njihovim radom. Ako vas zanima neverbalno kazalište, fotografija, strip ili jednostavno želite ćuti probu Puhačkog orkestra, jednostavno dođite u Rojc.

Sport, rekreacija i skate park

Sport u Rojcu zauzima važno mjesto. Veliki broj udruga bavi se sportom te se nudi pregršt aktivnosti od stroge natjecateljske razine do rekreacije i programa za djecu.

Prvi skate park u Puli izgrađen je na vanjskom platou, uređen je po najvišim europskim standardima a Grad Pula ga je realizirao u koordinaciji sa pulskim skaterima.

Besplatan parking

Na području Rojca, parking je besplatan. Malo koji grad se može pohvaliti da nudi toliki broj parkirnih mjesta u centru i to besplatno.

Svi oni koji koriste zgradu, čekaju djecu dok su na nekoj aktivnosti ili jednostavno moraju negdje parkirati svojeg limenog ljubimca svakog radnog dana dok su na poslu, koriste Rojc kao jeftin i pametan izbor.

Radno vrijeme

Što bi to točno bilo, nismo sigurni jer Rojc je za javnost otvoren 365 dana od 07 do 24 sata. U ovom terminu u zgradi vam je na raspolaganju i naša portirska služba te im se slobodno obratite ako trebate pomoć. Kada su u pitanju koncerti ili druge manifestacije posjetitelji obično mogu ostati do 02 sata ukoliko se ista održava na otvorenom ili do 04 sata unutar klubova.

Udruga ste, želite prezentirati vaše programe javnosti, nudimo vam infrastrukturu i podršku ... posjetite naš Dnevni boravak

http://rojcnet.pula.org/index.php/hr/dnevni-boravak/dnevni-boravak-informacije

Datoteke