Novosti

13/12/2011

Započeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka

Jučer su započeli pripremni radovi za izgradnju najavljenog kružnog toka na križanju Medulinske ulice i pulske obilaznice, koji bi prema planovima trebao imati pet krakova; osim četiri postojeća, dva na zaobilaznici te po jedan za Medulinsku i Mutilsku ulicu, peti bi se krak trebao protezati prema naselju Gregovica.

U Ulici sv Felicite tako je započelo uklanjanje objekata, dvaju starih građevina koje zadiru u obuhvat budućeg kružnog toka, a koje je Grad Pula još prije dvije godine otkupio od vlasnika. Pripremni radovi bi, prema planovima, trebali biti okončani do kraja ove godine, čime će se ispuniti preduvjeti za izgradnju trajnog kružnog toka.

Podsjećamo, sredinom studenog ove godine gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je odluku o stvaranju preduvjeta za izgradnju trajnog kružnog toka na križanju obilaznice s Medulinskom cestom i Mutilskom ulicom, a nakon provedenog javnog natječaja za uklanjanje postojećih građevina na raskrižju nadomak benzinske crpke na adresi Mutilska 62 i 64, odabrana je tvrtka TGT Adriatic..