Započeo Dječji tjedan

PODIJELI
03 / 10 / 2011
Simboličnim puštanjem balona, danas je u Šijanskoj šumi uz velik broj mališana, započelo obilježavanje Međunarodnog Dana djeteta i Dječjeg tjedana.

Društvo Naša djeca zaslužno je što je i ove godine program dječjeg stvaralaštva iznimno bogat, a realiziran je u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula, Gradom Pula i Istarskom županijom. Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić zajedno s mališanima prisustvovali su simpatičnoj lutkarskoj predstavi u izvedbi udruge Ferr, a nakon toga uslijedila je i potraga za skrivenim blagom. Današnjim programom i zajedničkim druženjem željela se poslati poruka "Ljubav djeci prije svega", a to je simbolilčno učinjeno puštanjem balona.

Inače, Dječji tjedan obilježava se diljem Hrvatske od danas do 9. listopada, a njime se želi pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih i onih koji donose odluke u korist djece, usmjeriti na ostvarivanje prava i potreba djece.