Novosti

21/07/2011

Počinje 9. Seasplash festival

U četvrtak, 21. srpnja počinje deveti po redu Seasplash festival u organizaciji istoimene udruge koja svoje prostore ima u CGU Rojc. Na lokaciji pulskih Monumenta kroz prva tri dana i nedjelju 24. srpnja kao posljednji festivalski dan u utvrdi Punta Crtisto, na pet pozornica nastupaju:  PERFECT (Jam) & House Of Riddim (A), KALY LIVE DUB (F), SLUM DOGZ (UK), CHANNEL ONE SOUND SYSTEM (UK), SHADES OF BLACK/Paul Fox & Jonah Dan (UK), ELEMENTAL (Hr), JENNA G (UK), Balkan's Hi-Fi (Hr) feat. SOOM T (UK), RADIKAL GURU (Pl), SUBMOTION ORCHESTRA (UK), AJS NIGRUTIN & TIMBE (Srb), DIGITRON SOUND SYSTEM (Hr), CHAKKA (Srb) & POPAY (Hr) feat. I-Tall Riddim Band (Hr), WAITAPU (Hr), DUBBLE (Hr) uz još čitav niz inozemnih i domaćih live act, sound system i DJ nastupa.                            
Kao novinu ove godine festival će posjetiteljima ponuditi chillsplash stage, kutak u kojemu  će biti svakog jutra poslužen doručak za posjetitelje uz laganu muziku i ponudu bezalkoholnih pića.Isto tako, ove godine Sesplash je za petak i subotu, 22. i 23. srpnja, organizirao zabave na brodovima ograničenih kapaciteta. Svaki Seasplash JAHta party traje 5 sati (17-22h), obuhvaća turu po moru i pristajanje za kupanje na jednoj od atraktivnijih plaža u pulskom arhipelagu.
Seasplash festival svojim posjetiteljima nudi i  dodatne mogućnosti smještaja s tim što je kamping na festivalu besplatan uz festivalsku ulaznicu. Do festivalske lokacije, osim autom ili pješice, može se  doći  korištenjem već uobičajenog broda  koji u redovitim intervalima plovi sa pulske rive ili autobusom budući da su sa Pulaprometom dogovorene  redovne (dnevne i noćne)  linije od kolodvora do Monumenta.
Inače, Festival je pokrenut 2002. godine, primarno "prijateljskim" angažmanom punkrock generacije s početka 90-ih, koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela unutar festivalskog programa predstavljene stilove, bilo da se radi o tradicionalnim (roots, dub, reggae, ska, rocksteady, itd.), ili modernijim stilovima iz elektronske ere (jungle, drum"™n"™bass, hip-hop, breakbeat, dubstep, itd.). Svojim razvojem i angažmanom udruga kao i Seasplash festival postali su "event brand" koji je aktivan tijekom čitave kalendarske godine kroz mnogo klupskih manifestacija i mini turneja na mjesečnoj razini, te nizom promotivnih događanja u mjesecima neposredno pred, kao i nakon završetka ljetnog festivala.
Zbog višegodišnje organizacije, Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta grada Pule. Više informacija o festivalu na www.seasplash.net