Novosti

28/06/2011

Predstavljen program obilježavanja Dana Sv. Tome - zaštitnika grada Pule

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić, biskup porečki i pulski monsinjor Ivan Milovan, predsjednik Hrvatskog katoličkog zbora "MI" Anton Kliman i predsjednik Caritasa porečko pulske biskupije Željko Zec predstavili su program obilježavanja 3. srpnja - Dana Sv. Tome, zaštitnika grada Pule.
Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo time što će se ova manifestacija održati u partnerstvu Grada Pule i Porečko-pulske biskupije te je zahvalio  biskupu porečko-pulskom, monsinjoru Ivanu Milovanu na suradnji, istaknuvši kako će se poduzeti sve što je potrebno da obilježavanje Dana Sv. Tome, ovakvim i sličnim manifestacijama postane tradicionalno.
Anton Kliman je predstavio program koji će se 2. srpnja odvijati u pulskoj Areni. Naglasio je da je riječ o humanitarnom koncertu čiji je prihod namijenjen potrebitim obiteljima u biskupiji.
Nositelj umjetničkog dijela programa je Dražen Zečić koji će predstaviti svoj novi album "Crni kralj i bijela dama", a njegovi gosti će biti Vinko Coce, Sergio Valić, Ivana Kovač i drugi izvođači. Koncert započinje u 21.00 sati, a cijena ulaznica koje će se moći kupiti i na sam dan koncerta je 80 kuna.
Biskup porečko-pulski, monsinjor Ivan Milovan zahvalio je Gradu, Caritasu i Hrvatskom katoličkom zboru "MI" na suradnji te izrazio zadovoljstvo što će se ovim humanitarnim koncertom pomoći potrebitim obiteljima, zaključivši kako će blagdan Sv. Tome biti crkveni, liturgijski i dobrotvorni dan.
Velečasni Željko Zec ovom je prilikom podsjetio kako je ovo godina obitelji te da će se ovim događajem razveseliti mnoge obitelji. Raduje ga činjenica da će prihod dobiti upravo oni kojima je najpotrebnije te pozvao ljude da dođu na koncert.
Gradonačelnik Miletić zahvalio je ovom prilikom i mnogobrojnim sponzorima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu inicijativu.