Novosti

20/06/2011

Izaslanstvo policije iz Hannovera kod gradonačelnika

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače šesteročlano izaslanstvo policije iz Hannovera, koje je od 14. lipnja u sedmodnevnom radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj.
Načelnik Policijske uprave istarske, gospodin Mladen Blašković ustvrdio je da se već tradicionalno kroz godišnje uzajamne radne posjete ostvaruje uspješna međunarodna policijska suradnja između PU Istarske i PD Hannover, koja se temelji na unapređenju Strategije djelovanja "Policija u zajednici", odnosno organizaciji "Komunalne prevencije". Načelnik Blašković zahvalio je gradonačelniku na prijemu te, naglasio važnost preventivnih projekata za sigurnost građana i turista, kao i za promociju Pule i Istre kao sigurnog mjesta za odmor.
Gradonačelnik Miletić pohvalio je dugogodišnju suradnju PU Istarske s Hannoverom, istaknuvši da Grad podržava i njeguje sve vrste međunarodne suradnje. Pritom je spomenuo kako će se u idućih nekoliko dana  u njemačkom gradu Trieru obilježiti 40. obljetnica bratimljenja Pule s tim gradom.
Voditelj izaslanstva, načelnik policijske direkcije iz Hannovera, gospodin Gerd Lewin zahvalio je na prijemu, rekavši kako je Pula izvanredan partner za suradnju te da će se tijekom ovog posjeta upoznati s aktivnostima u cilju unaprjeđenja rada kontakt policije.