Novosti

05/01/2011

Uporabna dozvola OŠ Šijana - učenici u novim prostorijama

Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Odsjek za gradnju izdao je dana 31. prosinca 2010. uporabnu dozvolu za dograđene dijelove Osnovne škole Šijana u Puli. Sukladno najavama, učenici i nastavnici će nove prostorije početi koristiti 10. siječnja s početkom drugog polugodišta školske godine 2010./2011.
Dogradnja Osnovne škole Šijana obuhvatila je izgradnju učionice i kabineta kemije, učionicu informatike, učenički klub, kuhinju, blagovaonu i multifunkcionalni prostor. Kuhinja i blagovaona projektirane su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi u njima bio primijenjen HACCAP sustav. Dogradnjom se napokon omogućuje program produženog boravka u matičnoj zgradi za dvije skupine, koji se trenutno odvija u dislociranom prostoru što stvara poteškoće ne samo u provođenju programa, već predstavlja i veći rizik za sigurnost djece.
Radovi na OŠ Šijana započeli su 21. listopada 2009. godine, a ukupna vrijednost izgradnje, uređenja okoliša i opremanja škole iznosi oko 5,7 milijuna kuna.