Novosti

26/05/2010

Prezentacija radova u sklopu projekta "Zajedno"

U Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je završna prezentacija projekta "Zajedno" kroz kojeg su se povezala djeca s teškoćama u razvoju Škole za odgoj i obrazovanje i njihovi vršnjaci iz Osnovne škole Kaštanjer. Projekt je pokrenula Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio iz Pule u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje i Osnovnom školom Kaštanjer, te financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Prezentaciji radova ovog hvalevrijednog projekta nazočila je i zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, koja je tom prigodom istaknula kako će Grad i dalje podržavati ovakve aktivnosti. Čestitala je mališanima kao i njihovim profesoricama na uloženom trudu.

Likovne, keramičke i kreativne radionice projekta "Zajedno" od 1. veljače do 26. svibnja 2010. godine rado su posjećivala djeca iz obje škole, koja su se sastajala jednom tjedno po dva školska sata, najprije u Školi za odgoj i obrazovanje pa u školi Kaštanjer te naposljetku u prostorijama Udruge Art studio smještenoj u prizemlju Centra gradskih udruga Rojc. Radionicu socijalizacije i senzibilizacije djece vodila je defektologinja Vanja Marković. Pod stručnim vodstvom defektologinje Sande Švraka, profesorice likovne kulture Milene Rudan i keramičara Igora Fabrisa djeca su slikala i izrađivala keramičke proizvode te osmislila mnoštvo zanimljivih radova iz kojih je nastala priča pod nazivom "Molan i kameni prsten, a njezin glavni lik djeca su nazvala Molan.

Djeca u projektu Zajedno potvrdila su očekivanja da se zajedničkim stvaranjem, uvažavanjem mišljenja i stavova drugih na najednostavniji način mogu povezati djeca sa i bez poteškoća u razvoju.