Novosti

26/05/2010

Kružni tok u Šijani - otkup zemljišta

Državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihetić prošlog je tjedna posjetio pulskog  gradonačelnika Borisa  Miletića i tom je prilikom potvrđena državna izgradnja kružnog toka na dvije razine na ulazu u grad.  

Ovoga se tjedna već krenulo u konkretna rješenja. Tvrtka Trafficon koja izrađuje parcelacijski elaborat na zahtjev Hrvatskih cesta temeljem lokacijske dozvole koju je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, raspisala je poziv vlasnicima nekretnina na području lokacije izgradnje radi utvrđivanja međa razgraničenja u svrhu otkupa zemljišta.

Javni uvid održat će se u petak, 28. svibnja 2010. od 12 do 15 sati ispred Ureda za katastar  na adresi Forum 13.

Ovaj je poziv korak k rješavanju imovinskopravnih odnosa na lokaciji predviđenoj za izgradnju kružnog toka nakon što su se geodetski uskladile granice gradnje kako bi projekt sadržavao isključivo gradnju kružnog toka na dva nivoa. Izmjene su izvršene zbog rekonstrukcije državne ceste D-66, od Šijane do Stancije Peličeti u tri faze, pri čemu je prioritet izgradnja kružnog toka. Do izgradnje samog kružnog toka, pristupilo se rekonstrukciji raskrižja u Šijani kako bi se omogućila veća protočnost vozila na navedenom križanju. Jedanko tako odricanjem od komunalnog doprinosa Grad se uključio i u projekt izgradnje "Nove pulske obilaznice" od Stancije Peličeti do Pomera koja će rasteretiti promet.

Izgradnja objekta na dva nivoa trebala bi započeti iduće godine prema dogovoru postignutom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u ožujku ove godine, kada se gradonačelnik zalagao za njegovo vraćanje u državni četverogodišnji Program gradnje i održavanja državnih cesta, iz kojeg je projekt nedugo prije izostavljen. Prema istom dogovoru, proširenje spoja s Istarskim ipsilonom u četverotračnu prometnicu rješavat će se u drugoj i trećoj fazi.

Za izgradnju kružnog toka odgovorno je spomenuto Ministarstvo, a investitor su Hrvatske ceste.