Novosti

25/05/2010

Održan prijem Pulskih mažoretkinja

U Komunalnoj palači održan je prijem pulskih mažoretkinja koje su s kadetskim sastavom osvojile srebrnu medalju, s juniorskim brončanu, dok su seniorke osvojile šesto mjesto na prvenstvu mažoretkinja koje se održavalo u mjestu Klinča Selo kraj Zagreba, od 7. do 9. svibnja. Na natjecanju je sudjelovalo 50 timova iz 27 hrvatskih gradova, a pulske sastave su uvježbavale trenerice Bojana Taškovska Jelena Raguž i Bojana Raguž-Simeunović.

Pulske mažoretkinje osnovane su 1992. godine, a od 2008. djeluju samostalno kao Udruga. Udruga broji 130 članova, podijeljenih u tri skupine, kadetkinje, juniorke i seniorke. Upisi se vrše jednom godišnje i to po početku školske godine.

Prijemu su nazočili zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, trenerice Bojana Taškovska Jelena Raguž i Bojana Raguž-Simeunović te mažoretkinje: Elena Pincin, Vanja Čudić, Katarina Beblek, Maja Komazec, Marijana Tunuković, Vivien Mitrović i tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas.

Vera Radolović je rekla kako je ponosna na uspjehe mažoretkinja te im želi puno uspjeha na Europskom prvenstvu koje će se održati u rujnu ove godine u Bugarskoj.

Bojana Raguž Simeunović je zahvalila na podršci i suradnji Grada Pule, nakon čega su razmijenjeni pokloni. Trenerica je ujedno pozvala sve građane na Noć mažoretskog plesa koja će se održati 13. kolovoza na Portarati.