Novosti

25/05/2010

Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

U Komunalnoj palači održan je prijem sudionika 58. Međunarodnog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera-grupa Pula. Prijemu su nazočili zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, predstavnici sudionika turnira u Puli, NK Istra 1961, NK Dinamo, FC Saturn i reprezentacija Albanije te predsjednik Saveza sportova Grad Pule Milan Sead Soldatić, tajnik nogometnog saveza Istarske županije Branko Ivetić i direktor NK Istra 1961 Vlado Orlić.

Turnir Kvarnerska rivijera je prestižni omladinski turnir čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, uz pokroviteljstvo Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Olimpijskog odbora. Turnir se održava od 24. do 30. svibnja u istarskim gradovima, Puli, Labinu, Pazinu te Opatiji i Rijeci.

Vera Radolović je iskazala zadovoljstvo jer se u Istri još jednom održava turnir koji sve obogaćuje, a čija je ljepota u okupljanju puno mladih ljudi. Istaknula je važnost ovog turnira, budući da se na taj način promovira sport među mladima. Sudionicima je zaželjela puno uspjeha na turniru i sportske sreće te dobar rezultat.

Milan Sead Soldatić pozdravio je nazočne u ime Saveza sportova te je istaknuo da se ponose ovim dugovječnim turnirom na kojem nastoje podići razinu takmičenja. Zaželio je svima što bolje rezultate i ugodno druženje.

Erik Lukšić je rekao kako mu je draža ova razina natjecanja nego prvoligaška, jer se na ovaj način djeca usmjeravaju na pravi put.