Novosti

19/05/2010

Kružni tok u Šijani na dva nivoa

Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije Josip Zidarić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat susreli su se s državnim tajnikom za infrastrukturuTomislavom Mihotićem čime je potvrđen dogovor iz ožujka u sklopu kojeg se država obvezala izgraditi kružni tok na dvije razine na ulazu u Pulu.

Kako je na sastanku istaknuo državni tajnik, cilj je rješavanje čvorišta, a trenutno je projekt u fazi potvrđivanja i rješavanja imovinskopravnih odnosa. Preostali dio prvobitno određenih radova s proširenjem dionice državne ceste D-66 Stancija Peličeti - Šijana, obavit će se naknadno u fazama.

Gradonačelnik je istaknuo da iako se radi o državnom projektu, Grad se aktivno uključio u pripremu kako bi se veliki kružni tok na ulazu u grad što prije izgradio. Dok se to ne ostvari, pristupilo se proširenju raskrižja u Šijani kako bi se omogućila veća protočnost vozila, a odricanjem od komunalnog doprinosa aktivno se uključilo i u projekt izgradnje nove pulske obilaznice od Stancije Peličeti do Pomera koja će rasteretiti promet.

Izgradnja objekta na dva nivoa trebala bi započeti iduće godine prema dogovoru postignutom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u ožujku ove godine, kada se gradonačelnik zalagao za njegovo vraćanje u državni Program izgradnje infrastrukture, iz kojeg je projekt nedugo prije ispao. Prema istom dogovoru, proširenje spoja s Istarskim ipsilonom u četverotračnu prometnicu rješavat će se u drugoj i trećoj fazi.

Za izgradnju postoji pravomoćna lokacijska dozvola, dok je ishođenje potvrde glavnog projekta pred dovršetkom, a do sljedeće godine trebali bi se riješiti i imovinskopravni odnosi. Za izgradnju kružnog toka odgovorno je spomenuto ministarstvo, a investitor su Hrvatske ceste.