Nastupni posjet veleposlanika Kanade kod Gradonačelnika Borisa Miletića

PODIJELI
01 / 04 / 2010
Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače Edwin L. Loughlin veleposlanika Kanade koji je u nastupnom posjetu Gradu Puli.

Miletić je u prijateljskom i otvorenom  razgovoru istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Kanade.  Tijekom prijema, veleposlanik Loughlin je iskazao posebno zanimanje za gospodarsku situaciju u Puli, kulturnu ponudu Grada, te rezultate koji se očekuju za nadolazeću turističku sezonu. Gradonačelnik Miletić upoznao je veleposlanika Loughlina s aktualnim stanjem u turizmu naglasivši da je Grad optimističan glede nadolazeće turističke sezone bez obzira na svjetsku ekonomsku krizu, te se nastoji organizirati kulturna ponuda tijekom cijele godine kako bi se doprinijelo produženju turističke sezone u Gradu.

Veleposlanik Edwin L. Loughlin je napomenuo kako je u Hrvatskoj kao veleposlanik Kanade od rujna prošle godine te mu je ovo prvi posjet Puli. Pohvalio je ljepotu grada, gostoljubivost naših ljudi, a posebno je iskazao fasciniranost starom gradskom jezgrom kao i Gradskom palačom. Među ostalim istaknuo je da smatra da je Hrvatska neotkriveno blago. Dodao je kako je ovo prilika da se dogovori suradnja u gospodarskom smislu, istaknuvši kako su bilateralni odnosi između Republike Hrvatske i Kanade vrlo dobri, posebice danas kada su dvije zemlje i saveznice u NATO-u. Istaknuo je kako je Hrvatska pokazala svoje vodstvo u ovom dijelu Europe u promicanju demokratskih vrijednosti, suradnje i tolerancije.