Novosti

19/03/2010

Održana tiskovna konferencija u kino Valli

Danas je u Kinu Valli održana tiskovna konferencija na kojoj je voditeljica kina, Tanja Miličić, predstavila program za travanj te najavila dobrotvornu projekciju filma "Duhovi Cite Soleila" (redatelja Asger Leth i Miloš Lončarević) koja će se prikazati 27. i 28. ožujka 2010. godine. Dokumentarni film o stvarnosti života na Haitiju prije potresa, zemlji siromaštva, očaja i nasilja, otkriva intimnu priču o dva brata i njihovim životima.

Ukupan prihod ulaznica uplatiti će se Hrvatskom Crvenom Križu, a namijenjen je žrtvama potresa na Haitiju. Ulaznica za projekciju iznosi 40,00 kuna, a dobrodošli su i prilozi bez kupljene ulaznice. Zbog ograničenog broja mjesta mole se posjetitelji da ulaznice kupe na vrijeme, a rezervacije se ne primaju.

Ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Višković-Vukić rekla je par riječi o rekonstrukciji poslovnog prostora Pula Film Festivala, na adresi Uspon na Kaštel 2 koji je nakon postupka javne nabave povjeren tvrtki Eding d.o.o. iz Zagreba. Radovi su započeli 19. siječnja 2010. godine, a rekonstrukcija prostora napreduje prema očekivanjima - poštuju se zadani rokovi, a suradnja s izvođačem radova je dobra te je planirano preseljenje početkom svibnja. Do danas su izvedeni svi grubi građevinski radovi (rušenja i demontaže, zidarski), kartonski gips, vodo i elektroinstalaterski te strojarski radovi. Očekuju se još 'fini' radovi -gletanje i bojanje zidova, ugradnja stolarije i pregrada, te kao završni radovi uređenje poda stubišta.