Novosti

17/03/2010

Potvrde o završenom tečaju iz informatike

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović u Čitaonici kluba umirovljenika Pula, uz prisustvo ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Nele Načinović uručila je potvrde o završenom tečaju iz informatike članovima Čitaonice kluba umirovljenika Pula.

Važno je istaknuti da je Grad Pula 2009. godine osigurao sredstva iz Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo za edukaciju građana treće životne dobi u području osnova informatike. Kroz tečaj umirovljenici su svladali rad u windows okruženju, pisanje teksta, slanje i primanje e-mailova te surfanje internetom, što će im omogućiti da bolje iskoriste svoje slobodne vrijeme te lakšu komunikaciju. Prvi je tečaj održan prošle godine u svibnju 2009. godine, te je osposobljeno 11 polaznika, članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula. Dok je drugi tečaj započeo u prosincu 2009. godine, te je njime osposobljeno 18 polaznika također članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula.

Grad Pula je i za 2010. godinu osigurao 7.000,00 kuna za nastavak projekta informatičkog opismenjavanja građana treće životne dobi.