Novosti

27/01/2010

Rezultati Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu

Danas je u prostorijama Komunalne palače pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat zajedno sa svojom suradnicom Martinom Šajinom predstavio rezultate rada navedenog odjela u 2009 godini.

Damir Prhat se osvrnuo na sve segmente iz  područja djelovanja i rada njegovog odjela, od izgradnje i održavanja, komunalne infrastrukture, raspolaganja i gospodarenja imovinom te prometa. Istaknuo je kako su u 2009. godini nastavljena intenzivna ulaganja u uređenje grada i održavanje komunalne infrastrukture, a naglasio je sljedeće: uređeno parkiralište i mala tržnica na Vidikovcu,  obnovljena ulica Dubrovačke bratovštine, uređenje Boškovićevog uspona, obnovljen je asfaltni zastora na glavnim i najprometnijim prometnim pravcima - Cankareva, Dobrilina, Anticova i Leharova ulica, Palme na Rivi dobile su nove i ljepše posude. Uređena su dječja igrališta u Parku Franje Josipa I, zatim u Divkovićevoj ulici i dječje igralište u Štinjanu.

U sklopu programa elektroenergijske učinkovitosti u 2009. je izvršeno oko 80% programa, a u idućim se godinama očekuju manji troškovi održavanja. Odlukom o komunalnoj naknadi, prethodne je godine povećana vrijednost boda sa 0.30 kn na 0.50 kn.

Osvrnuo se i na projekt Dolcevita- sanacije i obnove pročelja na područjima starogradske jezgre i naglasio da će Grad Pula sufinancirati radove u iznosu od 25% do 100% u ovisnosti o kategoriji zahvata, a u sufinanciranje se uključila  i Turistička zajednica grada Pule. Pristiglo je 48 prijava, od čega je sedam odbijeno obzirom da nisu pripadale navedenoj starogradskoj jezgri. Trenutno se utvrđuje cjelovitost dokumentacije te se analizira svaki pojedinačni zahtjev.

Prhat je istaknuo kako je bez sumnje najznačajniji prometni projekt u Puli proširenje Ulice Prekomorskih brigada (Zaobilaznice) započet u svibnju 2009. godine. U tijeku je prva faza radova proširenja Zaobilaznice, od križanja u Šijani u nastavku već izvedenog kolnika s četiri prometna traka, a završava kod križanja s ulicom za naselje Valmade. Proširenje obilaznice u prometnicu s četiri traka sastavni je dio Programa ulaganja u prometnice koji je donijela gradska uprava radi rješavanja prometnih problema u Puli.

Najavio je kako će se uskoro urediti do sada problematično prometovanje na rampi kod Gradske knjižnice gdje će uvesti umjesto dvosmjernog  jednosmjerni promet u ulici Castropola. Uskoro slijedi i uređivanje Kandlerove ulice na način da će se skinuti ploče, rekonstruirati i potom vratiti, dok će im preostali dio ustupiti Riječki gat.