Novosti

14/01/2010

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija izvrsnim studentima

U Komunalnoj palači održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija za izvrsne studente kojemu su,  osim  studenata koji su svojim iznimnim fakultetskim uspjehom stekli pravo na stipendiju Grada, prisustvovali pulski gradonačelnik Boris Miletić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić.

Miletić je čestitao studentima na dobivenim stipendijama te istaknuo kako je ulaganje u znanje od neprocjenjive vrijednosti te svakom studentu pojedinačno zaželio puno uspjeha u daljnjem studiranju i polaganju ispita. Izrazio je zadovoljstvo da se stipendije dodjeljuju i studentima prve godine studija, što prethodnih godina nije bila praksa te istaknuo kako u vrijeme dok je on studirao u Puli nije postojala mogućnost dobivanja stipendije.

Sustav stipendiranja pulskih studenata uređen je Pravilnikom za dodjelu stipendija Grada Pule kojeg je Gradonačelnik donio dana 30. prosinca 2009. godine. Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2009/2010. objavljen je u Glasu Istre i na službenim stranicama Grada Pule. Na Natječaj je pristiglo 342 zamolbe.

Upravni odjel za društvene djelatnosti je po provedenom postupku utvrdio prijedlog Liste za dodjelu stipendija temeljem dostavljene dokumentacije i Kriterija za dodjelu stipendija. Temeljem Prijedloga liste donijeta je Odluka za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2009/2010. za 212 stipendija i to: 32 stipendije za prvu godinu studija i 180 stipendija na višim godinama studija. Najniži iznos stipendije je 380,00 kuna mjesečno a najviši 1.050,00 kuna mjesečno. Grad Pula je za stipendiranje studenata u Proračunu za 2010. godinu osigurao iznos od 1.200 000,00 kuna.