Novosti

13/01/2010

POS stanovi - nastavak pripremnih radnji

Na raspisani javni poziv od 3. listopada 2009. godine za podnošenje zahtjeva za stjecanje prava na kupnju POS stanova javilo se ukupno 306 zainteresiranih. Povjerenstvo je nakon izvršenog bodovanja utvrdilo Prijedlog konačne liste reda prvenstva dana 4. prosinca 2009. godine.

Na Prijedlog konačne liste reda prvenstva u otvorenom roku uložena su dva prigovora o kojima je konačnu odluku donio pulski gradonačelnik. Stoga će se u najskorije vrijeme održati sjednica Povjerenstva za utvrđivanje Konačne liste prvenstva koja će biti objavljena na Web stranicama i Oglasnoj ploči Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Konačna lista prvenstva dostavlja se Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama koja sukladno potrebama po listi pristupa raspisivanju natječaja za projektiranje stanova i zgrade.

Na koordinaciji gradova učesnika održanoj 15. prosinca 2009. godine u prostorijama Agencije za promet nekretnina dogovoreno je da optimalno rješenje za Pulu predviđa gradnju dvaju zgrada u Puli na predviđenoj lokaciji koje će se sastojati od  5 nadzemnih etaža i garaže u podrumskoj etaži. Očekuje se izgradnja između 100 i 120 stanova čiji će konačan broj ovisiti o prihvaćenom projektantskom rješenju koje će svakako biti utemeljeno na potrebama Grada. Primjerice, lista uključuje značajan broj samaca zbog čega će biti izgrađen veći broj stanova do 44 m2. Lokacija predviđena za gradnju stanova je na zemljištu u gradskom vlasništvu površine četiri tisuće četvornih metara, u Šijani, iza piknik-centra, odnosno između Valturske ulice, Ulice Jurja Žakna i robne kuće u Šijani. Grad Pula će osigurati komunalnu infrastrukturu.

U prvom tjednu 2010. godine potpisan predugovor o međusobnim pravima i obvezama između Agencije za promet nekretnina i Grada Pule, a vezano uz realizaciju projekta izgradnje POS stanova na navedenoj lokaciji. Slijedi potpisivanje Ugovora o prijenosu prava zemljišta na Agenciju za promet nekretnina koja će po primitku konačne liste pristupiti i ugovaranju idejnih projekata.

S poštovanjem,
Grad Pula
Odsjek za informiranje