Novosti

24/12/2009

Gradonačelnik održao hitan sastanak s predstavnicima sindikata

Gradonačelnik Boris Miletić održao je hitan sastanak sa sindikatima koji djeluju u društvu Pula Herculanea d.o.o. vezano uz neodrživo postojeće stanje. Sastanku su prisustvovali direktor Pula  Herculanee Igor Stari, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, pročelnica Službe za zastupanje Grada Gordana Lanča, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i predsjednik SSSH-a Istarske županije Slobodan Kapor.
Gradonačelnik je sazvao sastanak za rješenje gorućih problema u Gradu Puli. Naime,  Opća bolnica Pula je uputila dopis u kojem je upozorila da je postojeće stanje neodrživo i ukoliko potraje posljedice po zdravlje ljudi mogle bi biti nesagledive.  Stoga  Miletić smatra kako ovaj štrajk od prvoga dana ne donosi  apsolutno nikome ništa dobro te apelira da se ne dovodi u pitanje zdravlje građana Pule.  Boris Miletić smatra da je ponudio  dobru volju i želju da radnici dobiju nešto što je u skladu s trenutnim mogućnostima te poziva radnike da se grad uredi kako bi na Božić imali čisti grad.
Gradonačelnik je naglasio kako je izravno odgovoran prema svim građanima Pule. Istaknuto je da prema dostupnim informacijama u Puli, u privatnom sektoru nitko nije tijekom 2009. godine isplatio radnicima više sredstava od neoporezivog dijela (2.500 kuna) za regres i božićnicu, što je u Herculanei već i isplaćeno. U Herculanei  je kontinuirano povećavana plaća a posebno u zadnje  tri godine te su također poboljšani i uvjeti rada kao i sredstva za rad. Smatra kako se u vrijeme krize trebaju poduzeti i određene mjere štednje.
Dao je inicijativu za ujednačavanje kolektivnog ugovora svih društava i ustanova u vlasništvu Grada Pule. Ukoliko se ne želi prihvatiti ponuda, neka se obustavi štrajk, a zadovoljština traži na sudu., naglašava Miletić. Konačan dogovor  očekuje se nakon odluke štrajkaškog odbora i skupa radnika.