Novosti

19/12/2009

Konferencija za medije povodom najavljenih štrajkova

Danas je u Gradskoj palači gradonačelnik Boris Miletić održao konferenciju za medije vezano uz najavljene štrajkove u gradskim poduzećima Pula Herculanea d.o.o. i Pulapromet d.o.o., te Javnoj Vatrogasnoj postrojbi Pula. Naime, danas je predstavnicima Sindikata Istre i Kvarnera ponudio prijedlog rješenja koji je u ime sindikata odbio Bruno Bulić.

Miletić je djelatnicima Herculanee ponudio poklon-bon u naravi u iznosu od 500,00 kuna, pokretanje kolektivnih pregovora u svim komunalnim društvima i javnim ustanovama kojima je Grad Pula vlasnik ili većinski osnivač, maksimalna davanja u 2010. s Božićnicom i regresom do najviše 2.500,00 kuna, dar u naravi do 400,00 kuna, dar za djecu do 600,00 kuna te jubilarne nagrade, što je Bulić odbio.  

Boris Miletić smatra da je ponudio  dobru volju i želju da radnici dobiju i više nego što je u skladu s našim realnim mogućnostima, no Bulić nije pokazao ni najmanju želju za kompromisom. Osim toga, gradonačelniku  je jutros rano ujutro onemogućen razgovor s djelatnicima Herculanee kako bi im izravno objasnio  situaciju. 

"Uistinu se nadam da će radnici prihvatiti ponudu, jer mi svakodnevno dolaze ljudi koji su ostali bez posla u ovim kriznim vremenima i ne mogu doslovce platiti račun za struju. Radnici Herculanee su u daleko boljoj situaciji." istaknuo je Miletić. Naglašava da  ukoliko komunalni djelatnici ne budu obavljali svoj posao, situacija će se još pogoršati, jer će se firmama  smanjiti prihodi te će  doći do otežanog poslovanja već u prvom i drugom mjesecu naredne godine. "Ukoliko poduzeća upadnu u zonu nelikvidnosti, kome će se djelatnici obratiti onda, gospodinu Buliću ili meni?" zaključio je Mileti