Novosti

19/12/2009

Prijevoz tijekom namjeravanog solidarnog štrajka u Pulaprometu

Tijekom najavljenog štrajka solidarnosti koji započinje u ponedjeljak 21. prosinca gradske i prigradske linije neće prometovati. Od 21. do 23. prosinca nastojati ćemo osigurati prijevozne kapacitete u suradnji s drugim autobusnim prijevoznikom kako bi školsku djecu dovezli u škole i vratili kućama. Detaljnije informacije o pojedinim rutama objavit ćemo na našoj internet stranici (www.pulapromet.hr), ali i putem medija. 

Napominjemo da su odredbe postojećeg Kolektivnog ugovora uvijek u potpunosti bile poštivane. Važeći Kolektivni ugovor pregovorima je utvrđen i potpisan od strane sindikata koji djeluje u Pulaprometu određuje da Društvo isplaćuje božićnicu u visini koju isplaćuje većinski vlasnik tj. Grad Pula. Kako je Grad iz realnih ekonomskih razloga dogovorio sa sindikatom da se božićnica ne isplati u ovoj godini isto sukladno važećem Kolektivnom ugovoru u Pulaprometu automatski vrijedi i za Pulapromet.

Sa žaljenjem možemo ustvrditi da predstavnici SIK-a više ne poštuju Kolektivne ugovore koje su sami potpisali. Na žalost ovim će se jednostranim potezom našim korisnicima uskratiti dosadašnje usluge koje su uvelike olakšavale njihove svakodnevne prijevozne potrebe. Usprkos svemu nadam se razboritosti radnika Pulaprometa na koje i ovim putem apeliram da sami sagledaju postojeću situaciju u širem okruženju i sami odluče o daljnjim potezi