Novosti

14/12/2009

Program Poduzetnik Pula 2009.

Danas je održana V. sjednica Povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata iz programa za poticanje razvoja poduzetništva grada Pule - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2009.".
Za V. sjednicu Povjerenstva zaprimljeno je šest novih zahtjeva koji su obrađeni zajedno s dva zahtjeva s prethodnih sjednica u ukupnom iznosu od 8.479.000 kuna. Povjerenstvo je odobrilo svih osam zahtjeva pravnih i fizičkih osoba (obrta) čija su ulaganja uglavnom plasiraju na području Pule.
Kreditirane djelatnosti su proizvodnja, trgovina, arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo, elektroinstalacijski i građevinski radovi, stomatološka djelatnost i projektiranje brodova.

Odobreni zahtjevi odnose se na refinanciranje postojećih kredita za kupovinu i adaptaciju poslovnog prostora, nabavu repromaterijala i trajnih obrtnih sredstava te nova ulaganja u opremu, adaptaciju prostora, kupnju i rekonstrukciju poslovnog prostora.

Trenutno su poslovne banke odobrile sedam zahtjeva u ukupnom iznosu od 7.115.633,07 kuna, a u obradi se kod poslovnih banaka s prethodnih sjednica povjerenstva nalazi šest zahtjeva u ukupnom iznosu od 5.553.333 kuna.
Ukupni kreditni potencijal je 25.000.000 kuna, a pod pretpostavkom da će poslovne banke odobriti kako zahtjeve u obradi sa prošlih sjednica, tako i zahtjeve odobrene na V. sjednici Povjerenstva, može se zaključiti da je 3.852.033,93 kune slobodnih sredstava na kreditnoj liniji.