Novosti

09/12/2009

Prva sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju

Prva sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule održala se 8. prosinca. Raspravljalo se o problemima kriminaliteta, posebice izraženog među mlađom populacijom. Dugoročni cilj djelovanja Vijeća za komunalnu prevenciju je povećanje stupnja sigurnosti u Puli. Imenovana je radna skupina koja će do veljače 2010. godine sastaviti prijedlog programa mjera za prevenciju kriminaliteta.

U radu Vijeća za komunalnu prevenciju sudjelovali su predstavnici Policijske uprave Istarske županije, Općinskog suda u Puli, Područne jedinice Državnog inspektorata, Centra za socijalnu skrb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Opće bolnice Pula, Zavoda za javno zdravstvo, Sveučilišta Jurja Dobrile, predstavnici ravnatelja osnovnih škola te predstavnici Grada Pule.

Članovima Vijeća iznesene su aktivnosti u povodu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, s najavom da će se 16. prosinca 2009. u 10 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održati tribina "Jedan dan zajedno" u organizaciji Obiteljskog centra, udruge "Institut" i Službe za prevenciju ovisnosti. Na tribini će rehabilitirani ovisnici iznijeti svoja iskustva o ponovnoj integraciji u zajednicu.