Novosti

03/11/2009

Počela izgradnja kružnog toka na obilaznici

Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat i direktor pulske tvrtke Cesta Miro Mirković održali su konferenciju za novinare o početku izgradnje kružnog toka na križanju Ulice Prekomorskih brigada i Valturske ulice. Ovaj kružni tok je najznačajniji prometni objekt u sklopu proširenja Ulice Prekomorskih brigada u prometnicu s četiri prometna traka.

Gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo početkom radova na kružnom toku te najavio nastavak proširenja obilaznice. Direktor tvrtke Cesta Miro Mirković istaknuo je kako se svi radovi odvijaju prema zacrtanim planovima. Pročelnik Damir Prhat naglasio je kako je vrijednost investicije 39 milijuna kuna. 

Podsjećamo kako je zbog spomenutih radova od utorka, 20. listopada, na snazi privremena regulacija prometa. Prometovanje Ulicom Prekomorskih brigada odvija se dvosmjerno, na tamponiranoj površini izgrađenoj uz prometnicu, prema postavljenoj prometnoj signalizaciji. Za vrijeme radova onemogućeno je uključivanje u promet iz Valturske, Šandaljske i Dukićeve ulice. Gradonačelnik je zahvalio svim sudionicima u prometu na razumijevanju zbog otežanog prometovanja.