Novosti

24/09/2009

Sanacija odvodnog kanala kod glavne pošte

Danas počinje sanacija kanala kod ulaza u glavnu poštu, gdje su u ponedjeljak utvrđeni prodor vode i urušavanje dijela asfaltnog sloja. Nakon otvaranja kanala na dionici od pošte do Flaciusove ulice utvrđena je njegova protočnost. Za nastavak radova, odnosno utvrđivanje mjesta mogućeg urušavanja kanala, potrebno je iskope proširiti na dio Flaciousove ulice. 

Podsjetimo, u ponedjeljak, 21. rujna, utvrđen je prodor vode na kanalu kod samog ulaza u poštu, gdje kanal okomito ulazi u Flaciusovu ulicu. U poslijepodnevnim satima kanal je snimljen u Uljaniku gdje je utvrđeno da na tom dijelu nije oštećen te je tijekom jučerašnjeg dana na dijelu prije oštećenja ispumpan. Kanal dimenzija 1,25x0,80m i dubine oko 2m nalazi se na trasi Anticove ulice te kod ulaza u poštu okomito nastavlja prema Flaciusovoj ulici i završava u Uljaniku s ispustom u more. 

Zbog toga će od danas u 9 sati za promet privremeno biti zatvoren dio Flaciusove ulice, i to od zgrade glavne pošte do raskrižja s Arsenalskom ulicom. Riva će od raskrižja s Ulicom sv. Ivana (semafor) do zgrade glavne pošte biti slijepa, a u nastavku potpuno zatvorena za promet. Privremeno će biti zatvoren i dio Anticove ulice (kod pošte). Parkirališta na rivi, staroj tržnici i kod Zavoda za zapošljavanje bit će otvorena. Smjer prometovanja bit će označen prometnim znakovima i odvijat će se obilaznim pravcima. U suradnji s prometnom policijom privremeno je prereguliran promet.

U sve radove uključeni su i predstavnici Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Puli. Prema dogovoru između predstavnika Grada Pule i Pula Herculanee od četvrtka, 17. rujna, snima se i utvrđuje popunjenost kanala u cijeloj njegovoj dužini. Snimanje stanja ostalih zidanih kanala nastavlja se u drugim dijelovima grada. 

S obzirom na novonastalu situaciju mole se građani za razumijevanje i pridržavanje novog prometnog režima poštujući privremenu prometnu regulaciju. O svim daljnjim relevantnim činjenicama vezanim uz oštećenje kanala i dalje ćemo redovito izvještavati javnost, priopćeno je iz Herculanee.