Novosti

24/09/2009

Najavljeni programi u povodu obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Puli

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić predstavio je programe u povodu obilježavanja Europskog tjedna kretanja koji će se održavati od 16. do 22. rujna. Naglasio je da Pula četvrti put obilježava Dan kretanja, i to ove godine pod geslom "Za bolju klimu u gradovima", kako bi se doprinijelo smanjenju onečišćenja, buke i zakrčenosti ulica. "Pod klimom podrazumijevamo ukupnu klimu, a ne samo onu atmosfersku", istaknuo je Giordano Škuflić, te dodao da su planirani programi usmjereni unapređenju kvalitete života građana i društva u cjelini, pogotovo života u urbanim sredinama.

Program je organiziran u suradnji s Odsjekom za zaštitu okoliša, pravnim subjektima, predavačima, sportskim centrima i udrugama. Detaljnije o aktivnostima govorile su Maja Cvek, stručna savjetnica za zaštitu okoliša, Loris Mošnja, stručna savjetnica za zelene površine i Lorena Dropulić, stručna suradnica Odsjeka za zaštitu okoliša.

Program započinje u srijedu, 16. rujna, otvaranjem fotonatječaja "Bez automobila u objektivu", koji je namijenjen svim građanima, amaterskim ljubiteljima fotografije. U objektivu mogu biti razni motivi života grada, iz svih perspektiva, ali «bez automobila u objektivu».