Novosti

24/09/2009

Izgradnja crpne stanice Riviera i kanalizacije Kolodvorske ulice

Ugovor za izgradnju crpne stanice Riviera i kanalizacije Kolodvorske ulice potpisali su u petak u 14 sati u Herculaneinim prostorijama predstavnici Jadranskog projekta Hrvatskih voda, Herculanee i izvođača radova Vodotehnike d.d. 

U prvoj fazi Jadranskog projekta Grad Pula je do sada izgradio dvije glavne crpne stanice i dijelove magistralne kolektorske mreže, odnosno gotovo 70 posto obalnog kolektora. U drugoj fazi dovršit će se započeti objekti, uključujući i ključnu dionicu kanalizacije duž pulske rive. Radovi će započeti početkom listopada, dok je dovršetak izgradnje planiran u proljeće 2010. godine. 

Osim crpne stanice Riviera, do kraja godine zamijenit će se oprema na pročišćivaču otpadnih voda, a dobavit će se i specijalno vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava vrijedno 1,8 milijuna kuna. Lokacija buduće crpne stanice je na platou uz park preko puta hotela Riviera, a sadržavat će dvije mehanički čišćene rešetke, tri uronjene crpke za transport otpadne vode kapaciteta 13.5 kW, jedinicu za prozračivanje i suzbijanje mirisa, visokotlačnu jedinicu za ispiranje i pričuvni generator te svu potrebnu opremu za daljinski nadzor i upravljanje u sustavu odvodnje i pročišćavanja Pule.