Novosti

24/09/2009

Tiskovna konferencija u Gradskoj palači

Gradonačelnik Boris Miletić, zamjenici gradonačelnika i direktori javnih poduzeća prisustvovali su tiskovnoj konferenciji u Gradskoj palači.  

Danas je u prostorijama Gradske palače u Puli održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni akti gradonačelnika Pule usvojeni u razdoblju od 16. lipnja do 27. srpnja 2009. godine. 

Konferenciji su nazočili i predstavnici Upravnih tijela te direktori javnih poduzeća Grada Pule. 

Gradonačelnik je spomenuo unaprjeđenje poslovanja javnih poduzeća i njihovu veću efikasnost te istakao jednostavnog uspoređivanje izvješća koje je moguće zahvaljujući Sustavu kontrolinga uvedenom prije 3 godine. 

Direktori javnih poduzeća iznijeli su sažetke izvještaja o poslovanju za 2008. godinu.

Direktor Pula Herculanea d.o.o. Igor Stari istaknuo je četiri osnovne značajke vezane uz prošlu godinu: stabilizaciju financijskog položaja društva, nastavak investicijskih aktivnosti vezanih za kapitalne projekte, stvaranje novih vrijednosti pokretanjem brojnih novih projekata, te daljnju racionalizaciju poslovanja društva. 

Darko Buršić, direktor Monte Giro d.o.o., objavio je dobit od 67.896,65 kuna. Od novih projekata spomenuo je proširenje groblja za koje je obrada ponuda u tijeku. Ujedno je naveo da se broj radnika u Monte Giru se smanjio s 37 na 34 zaposlenika.

Direktor Tržnice d.o.o. Veljko Mirković naglasio je pozitivno poslovanje u 2008. U tijeku je proces certificiranja svih ponuđača na Tržnici kako bi potrošači imali potvrdu o izvorno domaćim proizvodima. 

Igor Škatar, direktor Pula prometa, istaknuo je kako je, uz znatno veće prihode u 2008. bilo i velikih rashoda prvenstveno zbog povećanih troškova amortizacije i porasta cijena goriva, no to nije utjecalo na likvidnost društva. Trenutno je na raspolaganju 128 radnika, a vozni park sadrži 137 raznih vozila u prosjeku starih 5 godina.

Direktor Pula Parkinga d.o.o. Branislav Bojanić napomenuo je kako poduzeće u stopostotnom vlasništvu Grada posluje pozitivno. Kao glavne projekte istaknuo je ispomoć ravnateljima osnovnih škola u Puli, uvođenje certifikata visoke kvalitete, asfaltiranje parkirališta u ulici Kralja Salomona, i druge.

Direktor Vodovoda d.o.o. Aurelio Buić naglasio je pozitivan financijski rezultat te pad količine isporučene vode zbog smanjenja gubitaka u cjevovodu te racionalnijeg trošenja od strane potrošača. 

Dalibor Suljević, direktor Luka Pula d.o.o. izjavio je da je 2008. godina doprinijela stabilizaciji poslovanja uz pozitivan financijski rezultat.

Direktor Plinare Dean Kocijančić potvrdio je kako Plinara nakon 2008. godine posluje u gubitku od 566.000 kn. Usprkos iskazanom gubitku, projekt plinofikacije će se nastaviti a dobivena je i dozvola za rekonstrukcije mreže na Verudi Porat te na Monte giru. 

Direktor Castruma 97 Pula, Drago Glumac, istaknuo je povećanje prihoda od 32,5 %, te se osvrnuo na porast ekonomičnosti.

Direktorica Kaštijuna Vesna Dukić napomenula je kako najmlađe poduzeće osnovano 2007. uz 4 zaposlenih posluje s gubitkom od 1.059.000 kn, što je i očekivano jer za sada Kaštijun samo investira i ne ostvaruje prihode. Naglasila je kako su Kaštijunu odobrena sredstva za financiranje putem iz operativnog plana Europske komisije.