Novosti

24/09/2009

Više od 900 000 kuna za predškolce: Dječji vrtići Centar, Mali zeleni, Monte Zaro, Izvor i Zvjezdice u novom ruhu

Gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Predškolske ustanove Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević održali su danas konferenciju za novinare o planiranim radovima za poboljšanje uvjeta i infrastrukture pulskih dječjih vrtića i jaslica. 

Gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Predškolske ustanove Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević održali su danas konferenciju za novinare o planiranim radovima za poboljšanje uvjeta i infrastrukture pulskih dječjih vrtića i jaslica. Predškolska ustanova Dječji vrtići Pula koristi ljetnu stanku kako bi izvršila različite radove i rekonstrukcije na brojim objektima kojima upravlja. Tako će tijekom ljeta Dječji vrtići Pula uložiti ukupno više od 900.000 kuna kako bi omogućili kvalitetnije uvjete i bolju infrastrukturu objekata u kojima borave djeca predškolske dobi.

U Dječjem vrtiću "Centar" u tijeku je kompletna rekonstrukcija kuhinje i čajne kuhinje: postavljaju se novi odvodi, keramika i nape te će se u potpunosti sanirati sustav odvodnje. Cjelokupna investicija iznosi 258.000 kuna. Ova investicija izuzetno je važna budući da ova kuhinja opskrbljuje hranom djecu vrtića "Kaštanjer", "Punta", "Veli Vrh" i "Šijana" (380-ak djece). U tom vrtiću uređuje se i soba za djecu jasličke dobi koja će biti oličena.

U iznosu od 150 000 kuna, namijenjenih godišnjem redovnom održavanju vrtića, obavljeni su radovi u Dječjem vrtiću "Mali Zeleni" gdje je kupljena i montirana nova kuhinja i cijeli vrtić oličen, te u Dječjem vrtiću "Monte Zaro" gdje je u tijeku ličenje soba te pregrađivanje spremišta radi implementacije sustava HACCP. Ovim zahvatom bit će stvoreni još bolji uvjeti za kvalitetniju prehranu djece u vrtićima.
U Dječjem vrtiću "Izvor" mijenjaju se podovi. Sobe dnevnog boravka tako će dobiti parket, a hodnici i sanitarni dijelovi keramiku. Za nesmetano odvijanje radova uklonjeni su pregradni zidovi te je u tijeku postavljanje novih zidova od gipsanih ploča. Ovi radovi bili su neophodni radi poboljšanja sanitarnih uvjeta, a cijena radova iznosi 500.000 kuna. Vrtić će također biti oličen.

U tijeku su radovi i u Dječjem vrtiću "Zvjezdice" u Šijani koji se uređuje i priprema za prihvat djece. Rekonstrukcija iznosi oko 100 000 kuna te obuhvaća novu PVC stolariju, popravak krova i postavljanje gromobrana.