Novosti

24/09/2009

Pula bogatija za tri nova dječja igrališta

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat održali su danas u 11.30 sati konferenciju za novinare o dovršetku uređenja dječjih igrališta.

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat održali su danas konferenciju za novinare o dovršetku uređenja dječjih igrališta. U sklopu financiranja dječjih igrališta uspješno su okončana čak tri projekta predviđena planom radova za 2009.godinu. Radi se o igralištu u Štinjanu, u Divkovićevoj ulici te u Parku Franje Josipa.

Na dječjem igralištu u Štinjanu izgradnja dječjeg igrališta uspješno se okončala u zakazanome roku a obuhvaćala je: čišćenje parcele, oblikovanje dječjeg igrališta, postavljanje dječjih igrala: klupica, koša za smeće, ljuljačke s mrežom, kućica, vrtuljka, tobogana s kućicom, njihala i nove drvene ograde. Radovima na dječjem igralištu u Divkovićevoj ulici novouređeno je kompletno igralište, smanjena je površina dotadašnjeg igrališta, očišćen teren, postavljen je poseban teren namijenjen za dječja igrališta. Sačuvana je sva postojeća oprema koja je obojana i popravljena uz minimalne troškove, a igralište je dopunjeno i novom opremom poput tornja sa spiralnim toboganom, dvije njihalice, grede za balansiranje, penjalice, uspravnim tunelom te čak šest klupa i dvije kante za otpad. Što se tiče dječjeg igrališta u Parku Franje Josipa u Puli, radovi su završeni u dogovorenom roku a obuhvatili su uklanjanje stare te montažu nove opreme: velikog drvenog broda s penjalicama i toboganom, šest velikih ljuljački, dvije njihalice na oprugama za veći broj djece, više njihalica na oprugama za jedno dijete te više klupa.

Zelene površine oko igrališta uredit će se najesen, s obzirom na vremenske prilike.