Novosti

03/09/2009

Japanski veleposlanik na prijemu u Komunalnoj palači

Japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamuru posjetio je jučer Pulu, Komunalnu palaču i brodogradilište Uljanik. Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin zaželio mu je toplu dobrodošlicu te napomenuo kako njegov posjet dodatno učvršćuje inače vrlo dobre odnose Pule i Hekinana.
Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin primio je jučer u 13 sati u Komunalnoj palači japanskog veleposlanika Yoshioa Tamuru. Nakon što je zaželio toplu dobrodošlicu veleposlaniku, zamjenik gradonačelnika je istaknuo kako njegov posjet dodatno učvršćuje inače vrlo dobre odnose Pule i Japana na kulturnom, znanstvenom i gospodarskom području, odnosno odnose s gradom Hekinanom, pobratimom Pule.
"U Hrvatskoj sam tek mjesec dana i ovo je moj prvi posjet Puli. Osobito me se dojmilo obilje zelenila, pitke vode, jezera i rijeka u Hrvatskoj. Posjetio sam Nacionalni park Plitvice i područje Rijeke, Opatije i Pule koje je posebno pobudilo moj interes jer ga mi nazivamo zlatnim prolazom našega gospodarstva prema Europi. Pored toga, iznimno mi je drago što Hrvatska ima već tri pobratimljena grada s Japanom (Hekinan i Pula, Kawasaki i Rijeka te Zagreb i Kyoto), od čega čak dva s ovog područja", rekao je veleposlanik Yoshio Tamura. Nakon prijema u Komunalnoj palači, japanski veleposlanik posjetio je i brodogradilište Uljanik.