Novosti

02/06/2009

Gradonačelnik Boris Miletić, župan Ivan Jakovčić, i potpredsjednik Hrvatske Gospodarske Komore Šime Vidulin posjetili Uljanik

Župan, Gradonačelnik i potpredsjednik ŽKP, prilikom današnjeg posjeta dali su snažnu potporu politici Uprave Uljanika po pitanju posebnog modela privatizacije ali cjelokupnog očuvanja Uljanika na dobrobit radnika, Grada i Županije u cjelini.

Na navedenom sastanku Uprava Uljanika d.d. ponovila je svoj stav kako Uljanik radi svojih poslovnih i proizvodnih rezultata ne smije biti u planu restrukturiranja, jer Uljanik, za razliku od ostalih brodogradilišta, nije tvrtka u poteškoćama.
Uljanik uredno posluje, izvršava sve svoje poslovne i ugovorne obveze. Proces restrukturiranja, kao i svaka moderna tvrtka Uljanik provodi kontinuirano, jer biti konkurentan u globalnoj svjetskoj utakmici, znači svakodnevno se prilagođavati zahtjevima svojih naručitelja i uvjetima tržišta - naglasila je Uprava Uljanika.

Goste je posebno zanimao i projekt gradnje Jaružara - dredgera, te su sa članom Uprave Uljanik Brodogradilišta Silvanom Kranjcom obišli brod u gradnji na navozu. Kroz razgovor sa radnicima upoznali su se i s jedinstvenim stavovima i radnika i uprave oko budućnosti Uljanika.