Novosti

02/11/2009

Predstavljen projekt uređenja gradskih fasada Dolcevita

Gradonačelnik Boris Miletić, predstavnica Turističke zajednice Marinela Kolić, pročelnik Upravnog Odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat i Barbara Belić Raunić, stručna savjetnica za graditeljsko naslijeđe, predstavili su projekt uređenja gradskih fasada "Dolcevita ".

"Ovaj projekt uređenja gradskih fasada bitan je kako bismo osvježili izgled staroga grada i obukli ga 'u životopisno novo ruho'. Grad ovom prilikom nudi bespovratno učešće u sufinanciranju uređenja gradskih fasada u iznosu od 25 do 100 posto vrijednosti predviđenih radova i usluga, ovisno o njihovoj vrsti. Osim toga, već u spomenutom postotku, financirat će se izvođenje radova, odnosno usluge vezane za obnovu, sukladno svom suvlasničkom dijelu u vlasništvu pojedine nekretnine. Želim napomenuti kako je ovaj projekt jedan od rijetkih koji su dobili bezrezervnu podršku na Gradskom vijeću i to me posebno veseli, pa pozivam sve građane da se prijave na natječaj," izjavio je gradonačelnik Boris Miletić.

Predstavnica Turističke zajednice potvrdila je kako je osnovni cilj projekta estetsko i funkcionalno uređenje Pule, odnosno oživljavanje stare gradske jezgre isticanjem starih pročelja, balkona i ostalih vrijednih pulskih detalja. Turistička zajednica će sufinancirati radove u iznosu od milijun kuna namijenjenim u prvom redu fasadama na Portarati, Forumu i u Ulici Sergijevaca te Kandlerovoj ulici.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat istaknuo je kako će javni poziv biti objavljen u petak, a građani će se moći prijaviti u roku od 60 dana. Očekuje se mnogo prijava, a svi će zainteresirani moći od petka podignuti obrasce na internetskim stranicama Grada Pule www.pula.hr. Dodao je kako je za prijavu potreban dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu, rješenje o hitnim mjerama (ako postoji), rješenje statičara te izjava svih vlasnika o suglasnosti za izvođenje radova.

Odluka o sanaciji i obnovi pročelja projekta "Dolcevita" i gradsko područje koje ulazi u ovaj projekt dostupni su u prilogu.