Novosti

09/07/2024

U četvrtak svečano otvaranje 71. Pulskog filmskog festivala

Vrijeme je za 71. Pulski filmski festival i film pod zvijezdama!
Festival se svečano otvara u četvrtak, 11. srpnja svjetskim premijerama novih filmova Rajka Grlića i Nevija Marasovića, a večer zatvara tulum uz DJ Kovača u Domu hrvatskih branitelja

 

U četvrtak, 11. srpnja u 18 sati otvara se Festivalski centar u Domu hrvatskih branitelja nakon čega u obližnjem Istarskom narodnom kazalištu, kao uvod u otvaranje 71. Festivala, u 19 sati započinje svečana premijera romantične drame Šlager Nevija Marasovića s Lanom Barić i Jankom Popovićem Volarićem u naslovnim ulogama.

Pred Arenom nas predvečer već tradicionalno dočekuje Puhački orkestar Grada Pule, nakon čega slijedi svečano otvaranje u 22 sata koje će voditi Ida Prester te svjetska premijera romantičnog trilera Rajka Grlića Svemu dođe kraj sa Živkom Anočićem i Jelenom Đokić u glavnim ulogama. Nakon filmskog programa u Domu hrvatskih branitelja u 23 sata započinje tulum uz DJ Kovača.

Niz filmova i popratnih događanja u festivalske dane bit će moguće pogledati u klimatiziranim prostorima Doma hrvatskih branitelja, Kina Valli i Istarskog narodnog kazališta. Večeri, već znatno ugodnije, rezervirane su za Arenu te još dvije popularne lokacije na otvorenom - Ambrelu i Brijune.
 
Festivalski centar ove je godine smješten u Domu hrvatskih branitelja koji će se pretvoriti u mjesto druženja filmaša i publike na događanjima od jutra do kasno u noć.

Točan raspored prikazivanja filmova moguće je provjeriti na internetskoj stranici Festivala, a napominjemo da se ulaznice naplaćuju samo u Areni, dok je ulaz na sve ostale lokacije slobodan.

U održivijem izdanju Pulskom festivalu veliku pomoć pružaju gradske tvrtke Pulapromet i Herculanea, Udruga Zelena Istra i sponzori - festivalska kava MONTE sa svojom kartonskom i drvenom galanterijom te kompostabilnim kapsulama, JANA koja je veliki dio PET ambalaže zamijenila staklom, JYSK koji nije tiskao letke nego informacije o proizvodima nudi jednostavnim skeniranjem QR koda te JAMESON, koji proizvode na Festivalu predstavlja isključivo u papirnatim čašama.